Download de KNAF app

Tank S Rally: nog compacter!

Ruurd Ochse 12
Ook dit jaar zal de Tank S Rally, net als de afgelopen twee jaar, op één dag worden afgewerkt. Na wat passen en meten is de organisatie erin geslaagd een nog compacter tijdschema te maken. Ondanks dit compacte tijdschema blijft de rally in de polder toch een mooi en uitdagend evenement.

Aan het woord is Jan Seinen, wedstrijdleider van het evenement. "Door de nieuwe reglementen kunnen we nu een rally organiseren, die zowel meetelt voor het Nederlands Rallykampioenschap als het Nederlands Shortrallykampioenschap. Dat betekent dat de deelnemers aan beide evenementen dit jaar één groot startveld vormen."

Verder heeft de organisatie besloten dat er dit jaar geen proeven in de gemeente Kampen verreden worden. Omdat de rally en de shortrally gecombineerd worden, moet de organisatie het aantal unieke proeven terugbrengen. Verder geeft de SANOP gehoor aan de suggestie van enkele bewoners en belanghebbenden om niet elk jaar in hetzelfde gebied te rijden. Voor de editie van 2016 zal er zeker geprobeerd worden om wél weer op de karakteristieke proeven in Kampen te gaan rijden. Het evenement bestaat weer uit een aantal 'oude bekenden' die een belangrijke rol speelden in de Tank S Rally, maar in sommige gevallen een tijdje al niet meer zijn verreden. De karakteristieke Hollandse polderrally blijft dus weer helemaal intact. Als vaste afsluiter, geliefd bij rijders en publiek, rijden de deelnemers weer twee keer over de Tank S Superspecial op de Nagelerweg, al jaren het sluitstuk van de Tank S Rally. Al bij al dus, zoals gezegd, een nog compacter evenement. De eerste deelnemer start zaterdagmiddag 21 maart rond 13:00 uur vanaf De Deel, in het hart van Emmeloord. Ongeveer 8 uur later worden de eerste deelnemers weer terug verwacht op het finishpodium voor het terras van 't Voorhuys op diezelfde Deel. Ondanks dit snelle schema hebben de rijders dan toch weer bijna 110 kilometers tegen de klok afgelegd.

Deelnemers
Bij het afsluiten van dit artikel was er nog niet bekend wie er allemaal zal meedoen aan de rally. Wel wordt verwacht dat een aantal toprijders acte de présence zal geven. De Tank S Rally telt ook weer mee voor diverse merkencups. O.a. voor de spectaculaire Nissan 350Z Challenge en de Ford Fiesta Sport Trophy, die dit jaar voor het tweede jaar georganiseerd wordt. Daarnaast staat de Tank S Rally, voor het tweede achtereenvolgende jaar, ook weer op de kalender van de West Euro Rally Cup. Er wordt dan ook weer een flink aantal buitenlandse rijders aan de start verwacht.


Laatste nieuws

Vlak voor de start van een evenement zijn er altijd nieuwtjes en verrassingen. Om geheel op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kun je terecht op de website: www.tanksrally.nl. Ook op Facebook: https://www.facebook.com/Tanksrally2014 kun je terecht. Of op Twitter: @TankSRallyNL.