Download de KNAF app

Supertrio voor Kuipers?

EDFO HD13 D2 5297
Dennis Kuipers mikt op een derde zege in de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally, op 18 en 19 september aanstaande. De Twent won 'Hellendoorn' ook al in 2013 en 2014. Slaagt zijn missie, dan evenaart Kuipers de prestatie die Erwin Doctor leverde in 1988, 1989 en 1990. De Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally is het onbetwiste hoogtepunt op de Nederlandse rallykalender en al bijna 35 jaar oud. Uiteraard staat een groot deel van de Nederlandse rallytop aan de start, want 'Hellendoorn', daar moet je bij zijn! Dennis Kuipers zal de eindzege echter niet cadeau krijgen, want ook oud-winnaar (in 2010) Bernard ten Brinke heeft aangegeven een zelfde Ford Fiesta WRC als Kuipers aan de start te brengen. Andere favorieten lijken voorlopig – de inschrijving is nog niet gesloten – Hermen Kobus (Skoda Fabia R5) en Bob de Jong (Citroën DS3 R5).

Tekst en foto: P.R.

De 34ste editie presenteert een nieuwe klassementsproef in Markelo. Tijdens de allereerste Hellendoorn Rally's werd er ook al rond Markelo gereden, maar voor de meeste deelnemers en toeschouwers is het gebied ten zuiden van de A1 nieuw wedstrijdterrein. Voor de rest zijn veel van de ingrediënten die zich in het rijke maar iets jongere verleden van de rally bewezen hebben, ook weer onderdeel van de komende editie. De proeven vormen een mooie mix van bochtige asfaltweggetjes, gravelstroken en zandpaden in Salland en Twente, start en finish zijn in de gezellige Dorpsstraat van Hellendoorn en de overzichtelijke centrale service is op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal.

Na de start, op vrijdagavond 18 september vanaf 19.00 uur op de Dorpsstraat in Hellendoorn, staan de eerste zes klassementsproeven op het programma, met traditioneel de Luttenbergring als spectaculaire publieksproef. Zaterdag 19 september gaan de deelnemers 's ochtends om 9.00 uur op pad voor de tweede etappe, met in de ochtend proeven rond Hellendoorn en in de middag onder meer de nieuwe, of zo u wilt 'oude' klassementsproef bij Markelo. De finish is ook weer op de Dorpsstraat in Hellendoorn, 's avonds om 20.00 uur mag de winnaar daar met champagne spuiten. Het laatste deel van het wedstrijdschema op zaterdagmiddag vormt ook weer het decor van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Short Rally, op die proeven krijgen de toeschouwers dus twee wedstrijden te zien.

Om het evenement goed te kunnen volgen, is een informatiepakket onmisbaar. Een overzichtskaart van alle klassementsproeven, een programmamagazine en nog veel meer kost samen 15 euro. Dat is overigens inclusief een toegangskaartje voor het serviceterrein op industrieterrein 't Lochter in Nijverdal, dat los 5 euro kost. Met de aanschaf steunt men bovendien het voortbestaan van de rally, die op de klassementsproef Luttenbergring na (5 euro per persoon) verder geheel gratis te volgen is. Ook is de organisatie nog steeds op zoek naar officials om de klassementsproeven te bemannen, opgeven kan via officials@hellendoornrally.eu. Om verder op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de standen is de wedstrijd te volgen via internet (www.hellendoornrally.eu) en twitter (@USIHdoornrally).