Download de KNAF app

Spectaculaire opening Rally seizoen 2013

Zaterdag 23 februari 2013 is de 3e RallyPro Circuit Short Rally op het Circuit Park Zandvoort verreden. Onder zeer koude weersomstandigheden hebben 58 equipes de strijd tegen de klok en elkaar opgenomen. Het door een ieder als zeer geslaagd ervaren evenement verliep goed met als winnaars de equipe Jasper en Martine van den Heuvel met hun Mitsubishi Lancer Evo 10.

short rally 2013  1  500x333
Jasper en Martine van den Heuvel. (Foto: Edwin Hengelman)

In het begin van de wedstrijd was er een felle strijd om de 1e plaats tussen Vink/Bakker en v.d. Heuvel/ v.d. Heuvel. Het verschil bedroeg na twee proeven slechts 1.1 seconde. Het leek een titanenstrijd te worden tussen deze teams, de eerste met een twee decennia oude auto uit het Wereldkampioenschap van destijds. De tweede met een hypermoderne semi-standaardauto. Coen Vink met uiterst strakke lijnen rijdend, Jasper v.d. Heuvel flink vegend, de gehele baan gebruikend.

Na KP 1/2 werd echter al snel duidelijk dat de tweevoudige winnaars van deze wedstrijd Vink/Bakker de Circuit Short Rally wisselbeker niet voorgoed mee naar huis konden nemen. Onder druk van v.d. Heuvel raakte Vink even naast de baan en verloor een kleine 20 seconden. Wedstrijd beslist.

Opvallende optredens verder van Ferdi Biesheuvel/Marco Schillemans in een fraai geprepareerde Impreza STI (2e algemeen), Antoine van Ballegooijen/Johan Findhammer in eenzelfde auto als de winnaars (3ealgemeen), Hans Weijs Sr./Wim Vleugels in een razendsnelle Golf (4e algemeen), een strak driftende Kevin Abbring/Robèr Romviel in een BMW M3 (5e algemeen), Kevin van Deijne/Harmen Scholtalbers in de Ford Escort R2 (6e algemeen) en Manfred Bavelaar/Vincent v.d. Berg met de in elke hoek op drie wielen rondrazende kleine gr.N Clio RS (7e algemeen!).

De diversiteit aan auto's en deelnemers was een verfrissende verrassing. In deze tijd van teruglopende en moeilijk te verkrijgen sponsoring werd duidelijk dat oudgedienden (zowel auto's als deelnemers) actief willen zijn en blijven, desnoods met een beperkter budget dan voorgaande jaren.

De jonge generatie is afgelopen winter echter ook niet stil blijven zitten en probeert (met succes!) een plaats te veroveren tussen de gevestigde orde. Dit zal het komende seizoen een spannende en interessante strijd opleveren.

Ondanks de ijzig koude wind en de af en toe vallende sneeuwvlokken hebben deelnemers en publiek genoten van deze 3e editie op het Circuit Park Zandvoort. Er waren zelfs duintoppen ouderwets bezet met liefhebbers en veel fotografen waarvan we ongetwijfeld spectaculaire beelden kunnen verwachten.

De Stichting Auto Sportief wil deelnemers, officials, sponsoren, fotografen en het Circuit Park Zandvoort heel hartelijk bedanken voor hun inzet bij deze, wederom succesvolle, Circuit Short Rally 2013!

short rally 2013 500x333
Jasper en Martine van den Heuvel, winnaars 3e RallyPro Circuit Short Rally
(Foto: Erik van 't Land)