Download de KNAF app

Rallyspektakel keert terug op circuit park Zandvoort

Op zaterdag 23 februari zal op Circuit Park Zandvoort de derde editie van de RallyPro Circuit Short Rally plaats vinden. Het gratis toegankelijke rallyevenement op het Zandvoortse racecircuit telt ook mee voor het Account Software Nederlands Short Rally Kampioenschap 2013.

De Circuit Short Rally was in 2011 een nieuw evenement op de racekalender van Circuit Park Zandvoort. Bij de geslaagde eerste editie stonden ruim dertig equipes aan de start, met als uiteindelijke winnaars Coen Vink en Lisette Bakker met de fraaie Subaru Impreza. Ook in 2012 wist de combinatie Vink/Bakker de strijd op Zandvoort winnend af te sluiten. Traditiegetrouw heeft de Stichting Auto Sportief wederom een uitdagend en gevarieerd rallyparcours uitgezet op het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort.

Klassementsproeven
Met een trajectlengte van ongeveer 55 kilometer staat er voor de deelnemers van de 3e RallyPro Circuit Short Rally een mooie uitdaging op het menu. Ruim vijftig kilometer daarvan zal als klassementsproef meetellen. Deze bevatten legendarische bochten als de Tarzan-bocht, Arie Luyendijk-bocht en het Scheivlak. Ook een aantal paddocks maakt deel uit van de proef, inclusief een spectaculaire "Flying Finish" op Parking B. Verder sturen de pace-notes de rallyequipes over een aantal onverharde paden, die deel uitmaken van het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort.

Inschrijving geopend
In totaal kunnen negentig equipes zich inschrijven voor de 3e RallyPro Circuit Short Rally. De inschrijving staat open voor vrijwel alle auto's uit de verschillende Nederlandse rallydisciplines. Naast de bekende Groep-N voertuigen, kunnen ook World Rally Cars voor het Short Rally spektakel worden ingeschreven, evenals auto's uit de Mitsubishi Colt Cup, Nissan 350Z Challenge en andere merkenseries, zoals de Peugeot 205 Cup, BMW 325i Challenge en Volvo Original Cup Holland. De inschrijving is geopend tot en met vrijdag 15 februari 2013.

Gratis toegang
De toegang tot de Circuit Short Rally is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Ook het Service Park op de Tango Paddock is gratis te bezoeken. Toeschouwers die met de auto komen, kunnen hun auto voor€ 10,00op het circuitterrein (Parking A) parkeren.

Meer informatie over de proeven, het tijdschema en de ingeschreven deelnemers is te vinden op www.circuitshortrally.nl

shortrally2013 500x333

Foto: Willy Weyens