Download de KNAF app

Oud-vicevoorzitter KNAF Gijs van der Koogh overleden

Gijs van der Koogh
Ons bereikte het treurige bericht dat Gijs van der Koogh, oud-Vicevoorzitter van de KNAF, afgelopen zaterdag op 69-jarige leeftijd is overleden.

Gijs en autosport was eigenlijk een twee-eenheid. Zijn eerste stappen in de autosport waren in de zogenaamde rittensport. Na enige jaren begon, door het helpen bij een organisator van een “echte” autorally, het rallyrijden te kriebelen. Met medewerking van vele vrienden kon hij deze droom verwezenlijken.

In 1985 reed hij zijn eerste rally, de Amsterdam BP Rally, en werd in de jaren erna bekend als de “rijdende notaris”. Die bekendheid kreeg hij door zijn rode auto’s met gele wielen, maar niet in de laatste plaats door zijn enthousiasme richting rijders, officials, publiek en betrokkenen, in welke vorm dan ook.

Aan alle leuke dingen komen vaak een eind, zo ook voor Gijs, maar zijn enthousiasme voor de rallysport bleef. In 1996 stopte hij als deelnemer waarna hij in 1997 aantrad als voorzitter van het Bestuur Sectie Rally. Vicevoorzitter van het KNAF bestuur was Gijs van 2000 tot en met 2003.
Daarna was Gijs een graag geziene gast bij de vele rallyevenementen, altijd in voor een (advies)praatje en bereid om te assisteren waar nodig. De afgelopen jaren werd hij nog regelmatig gespot in de 5-minutenauto bij de Zuiderzeerally, waar hij zijn prachtige rallyverhalen vertelde aan de VIP’s die meereden over de klassementsproeven.

We zullen hem missen, zijn optimisme, zijn enthousiasme en zijn tomeloze inzet voor onze sport.

Het KNAF bestuur, de sectie Rally en de medewerkers van het Federatiebureau wenst de familie veel sterkte toe.