Download de KNAF app

Nieuwe opzet voor Conrad Twente Rally 2016

Twente rally
Al sinds jaar en dag vormt de Conrad Twente Rally, die dit jaar voor de 27ste keer wordt georganiseerd, de afsluiter van het Nederlands Rallyseizoen. Menigmaal zorgde de listige wedstrijd in het Oosten van het land voor de definitieve beslissingen in de diverse kampioenschappen en cups. Hoewel de Nederlands Rallykampioen ondertussen al bekend is zullen er ook aanstaande zondag, 30 oktober, in diverse cups, klassen en kampioenschappen de kampioenen voor 2016 bekend worden.

Tekst: P.R.
Foto: Rallystart

De organisatoren van de Conrad Twente Rally, de Twente Shortrally en de Twente Legend Rally, hebben weer een mooi parcours weten neer te leggen die, ondanks het wegvallen van één van de klassementsproeven, voldoende uitdaging zullen bieden aan de equipes in de diverse klassen. De rallyfans en het lokale rallypubliek kunnen zich vanaf zondagochtend 30 oktober 10:00 uur gaan opmaken voor een geweldige dag rallysport dankzij een prachtige combinatie van landelijke klassementsproeven aangevuld met een geweldige publieksproef op het industrieterrein Hengelo Zuid.

Nieuwe opzet
Hoewel het publiek een enorme diversiteit aan rallybolides voorgeschoteld krijgt zal de wedstrijd, dankzij de nieuwe opzet, nog beter te volgen zijn. Natuurlijk worden er naast de 'normale' rally de Shortrally en de Legend Rally verreden. De 'normale' rally is echter ook opgedeeld in verschillende afzonderlijke wedstrijden. De coureurs in de recente rallybolides nemen deel aan de Conrad Twente Rally terwijl de deelnemers in de zogenaamde Youngtimers, auto's van 1982 tot en met 1998, de Twente Youngtimer Rally zullen gaan rijden. De deelnemers in de echt legendarische rallybolides, welke zijn gebouwd tot ongeveer 1982, rijden ook hun eigen wedstrijd, de Twente Historic Rally. De auto's in de diverse verschillende wedstrijden zijn eenvoudig te herkennen aan de verschillende startnummers op de ramen van de auto's.

Een kleine 100 deelnemers zullen hun opwachting gaan maken in Hengelo en omgeving. In tegenstelling tot eerdere edities ontbreekt een enkele favoriet voor de eindoverwinning waardoor er geweldige strijd wordt verwacht voor de overwinning. Voor het publiek zal de meeste actie plaats gaan vinden in de DHL Arena aan de Diamantstraat waar de deelnemers meermalen per klassementsproef in actie zullen komen. Net zoals vorig seizoen is de publieksinformatie GRATIS te downloaden vanaf de website http://www.twenterally.nl

Publieksprijs
Tevens kan er, tijdens de rally, gestemd worden voor de Lubron publieksprijs. Het publiek kan stemmen op hun favoriete deelnemer van de wedstrijd en maakt daarmee kan op een bestuurbare rallyauto! Stemmen kan alleen tijdens de wedstrijd via http://www.twenterally.nl/lubron