Download de KNAF app

Nederlandse Peugeot-coureur Kevin Abbring wint weer in Frankrijk

Limoges/Amsterdam, 11 mei 2013 - Het scenario voor de eerste asfaltrally in de 208 Rally Cup kon geschreven zijn door Alfred Hitchock. De weersomstandigheden, de bandenkeuze en het talent van 15 coureurs bepaalden het verloop van de strijd met onze talentvolle landgenoot Kevin Abbring als uiteindelijke en overtuigende winnaar. De tijden die de diverse Peugeot-coureurs in de R2-klasse op de klokken zetten verbaasden vriend en vijand en toonden het wedstrijdpotentieel van de Peugeot 208 overduidelijk aan.Voor de Rallye de Limousin vormde Kevin Abbring weer een equipe met Lara Vanneste uit België, charmant, jong maar al zeer ervaren. Samen reden ze al enkele rally's voor het WK Rally.

rallye de limousin 500x333

De omschrijving 'gecompliceerd' was volledig van toepassing op de Rallye du Limousin. Het wegdek was afwisselend droog en nat, waardoor de bandenkeuze moeilijk was. Met als gevolg dat diverse deelnemers van de weg raakten.

Kevin en Lara kwamen de eerste dag super uit de startblokken. De eerste drie KP's waren verraderlijk glad geworden door de regen; desondanks draaide de Nederlandse Peugeot-rijder driemaal de snelste tijd. 's Middags schreven Kevin en Lara nog een keer de snelste tijd op hun naam. Kevin: "De samenwerking met Lara ging weer als vanouds. Al met al hadden we een super dag en onze 208 liep als een zonnetje. Wij konden de eerste dag niet alleen als snelste Cup-rijders afsluiten, ook stonden we in het algemeen klassement op de 10e plaats".

rallye de limousin  2  500x333

Dag 2
De tweede dag verliep voor de Nederlands-Belgische Peugeot-equipe een stuk moeilijker, niet alleen door de constant wisselende omstandigheden, maar ook door een elektronische storing waardoor de motor twee keer afsloeg.

Kevin Abbring: "Het ging top vanmorgen in de regen, en dat op slicks. We waren zelfs een keer sneller dan iedereen in de R3-klasse. We hadden een voorsprong van 44 seconden opgebouwd op onze eerste achtervolger in de Cup, totdat we twee proeven lang die storing hadden. Daardoor verloren we een halve minuut en was onze voorsprong geslonken tot 14 seconden met nog twee KP's te gaan. Maar onze service heeft het probleem snel opgelost en we hebben uiteindelijk afgetekend gewonnen. Met nog eens drie bonuspunten omdat we de meeste snelste tijden hebben genoteerd."

In de einduitslag hadden Kevin en Lara bijna een minuut voorsprong op de nummer twee in de Peugeot Rally Cup.

Veel indruk maakte ook de 5e tijd van Abbring in het algemeen klassement op de 12e klassementsproef. Hij eindigde dan ook in het algemeen klassement van de rally op een imposante 7e plaats.

Uitslag Peugeot 208 Cup: 1. K. Abbring, 2u05'45''4- 2. S. Lefebvre +54''4 - 3. C. Cherain +58''3 - 4. D. Millet + 2'18''4 - 5. V. Dubert +2'48''2 - 6. C. Martin +3'07''1 - 7. J. Abelli + 4'04''1 - 8. L. Bogey à 5'21''1.

Snelste tijden op KP:K. Abbring (6), Cherain (3), Dubert (1), Abelli (1), Consani (1)

Stand Kampioenschap: 1. K. Abbring, 43 pnt- 2. S. Lefebvre, 30 - 3. C. Martin et D. Millet, 18 - 5. C. Cherain, 15 - 6. N. Tron, 10 - 7. V. Dubert, 8 -8. D. Gago, 6 - 9ex. T. Privé et J. Abelli, 4

Volgende rally Terre de Langres: 20 en 30 juni

rallye de limousin  3  500x333

Links:
Peugeot Sport: www.peugeot-sport.com
Peugeot Store: www.peugeotsport-store.com
Peugeot Sport Media: www.peugeot-media.com
Live timing: www.ffsa.org
Peugeot Sport op Facebook: www.facebook.com/peugeot.sport
Peugeot Sport op Twitter: http://twitter.com/peugeotsport