Download de KNAF app

KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand domineert Ford Fiesta Sport Trophy in Euregio Rally

Persbericht KTF Euregio vdBrand 3

KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand heeft op meer dan overtuigende wijze laten zien wie er tijdens de Euregio Rally de snelste rijder in de Ford Fiesta Sport Trophy was. Van de tien klassementsproeven wist de KTF-rijder er negen op zijn naam te schrijven, pakte daarmee voor de vijfde keer de zege in de 'Trophy' en eindigde in het algemeen klassement zelfs op plaats zes! Toch hield Van den Brand aan de laatste rally van het seizoen een dubbel gevoel over. Op de proef die het KTF-rallytalent niet in winst wist om te zetten, eindigde hij op 0,1 seconde (!) van zijn naaste concurrent op plaats twee en daarmee miste Van den Brand met het kleinst mogelijke verschil de titel in de Fiesta Sport Trophy. "Bijna perfect, maar ik wist dat tien uit tien scoren moeilijk zou worden. Een klein foutje is dan fataal", keek Van den Brand terug.

Omdat KNAF Talent First-rallytalent Mats van den Brand eerder dit seizoen wedstrijden in de Ford Fiesta Sport Trophy gemist had, bezette de rijder van Verkooijen Rally Sport ondanks vier zeges uit vier wedstrijden in de titelstrijd op acht punten van de leider plaats twee. Om toch nog het kampioenschap in de wacht te slepen, stond het 23-jarige rallytalent uit Sint-Oedenrode in de afsluitende Euregio Rally voor een moeilijke opgave. Niet alleen moest Van den Brand zijn klasse winnen, hij moest ook nog alle tien klassementsproeven op de wegen rond Hengelo op zijn naam schrijven. Genavigeerd door Eddy Smeets begon de KTF-rijder voortvarend aan deze bijna onmogelijke opgave. In de eerste vier proeven zette Van den Brand met overtuigende overwinningen de concurrentie op grote achterstand. In de vijfde proef spatte de droom echter uiteen. Door een foutje verloor de VRS Fiesta wat tijd en eindigde op 0,1 seconde van zijn naaste concurrent op plaats twee. Alle resterende proeven domineerde Van den Brand opnieuw, waardoor het KTF-talent in totaal maar liefst negen snelste tijden liet noteren. Op de laatste proef scoorde het jeugdige rallytalent zelfs een derde tijd algemeen en eindigde in het algemeen eindklassement op plaats zes. Voor Van den Brand betekende zijn zege de perfecte score van vijf overwinningen uit vijf deelnames in de Fiesta Sport Trophy. Door de met 0,1 seconde 'verloren' klassementsproef miste Van den Brand echter de titel met het kleinst mogelijke verschil.

"Het was een bijna perfect weekend. We hebben opnieuw onze snelheid overduidelijk laten zien. Door een klein foutje op proef vijf verloor ik wat tijd en dat werd ons uiteindelijk fataal voor de titel. Die laatste proeven heb ik echt alles gegeven, met een derde tijd algemeen op de laatste proef als resultaat. Auto en team waren weer super en de samenwerking met Eddy verliep perfect, eigenlijk was het gewoon een goed weekend. Met een tweede plaats in het kampioenschap moet ik vrede hebben", aldus Van den Brand na zijn zege.

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally: "Mats heeft opnieuw de sterren van de hemel gereden en was met afstand de snelste rijder in zijn klasse. Een klein foutje wordt hard afgestraft als je daardoor met 0,1 seconde de titel mist."

Persbericht KTF Euregio vdBrand 1

Persbericht KTF Euregio vdBrand 2