Download de KNAF app

Jasper van de Heuvel en Lisette Bakker winnen 12e editie Autosoft Vechtdalrally 2016

Vechtdalrally
Brullende uitlaten, ronkende motoren, regen, zon en prachtige autosport. Een deel van het Vechtdal was zaterdag 18 juni het strijdtoneel van de twaalfde editie van de Autosoft Vechtdalrally.In de nabije omgeving van Hardenberg was regerend kampioen en huidig leider in het Nederlands Rallykampioenschap Jasper van den Heuvel, genavigeerd door Lisette Bakker, onaantastbaar. Van den Heuvel won de wedstrijd met grote overmacht. In de Vechtdal Shortrally was de strijd spannend tot de laatste klassementsproef. Uiteindelijk waren het Hans Weijs Sr., met Jamilla van Altena op de hotseat, die met de hoofdprijs huiswaarts konden keren.

Tekst: P.R.

Rally
Onder steeds wisselende weersomstandigheden schreef Van den Heuvel acht van de negen klassementsproeven op zijn naam en reed hij de Belg Matthias Boon op een achterstand van ruim 37 seconden. Antoine van Ballegooijen, die voorafgaand aan de Autosoft Vechtdalrally op de derde plaats stond in de strijd om het Nederlands Rallykampioenschap, eindige als derde, met een achterstand van bijna een minuut op Van den Heuvel.

Shortrally
De strijd om de overwinning in de Shortrally was een stuk interessanter. Hans Weijs Sr. begon de wedstrijd als snelste, op de voet gevolgd door Antoine Biesheuvel met Saskia Bleijenberg in de Nissan 350Z. Biesheuvel pareerde op de volgende klassementsproef en nam zodoende brutaal de leiding over in het klassement. Vanaf de derde klassementsproef kreeg de ervaren Hans Weijs de leiding in het klassement weer in handen en mengde vooral regerend Shortrally kampioen Ruurd Ochse met navigator Fred Roelfsema zich in de strijd om de eindoverwinning. Biesheuvel moest door een verkeerde bandenkeuze het tweetal voor zich wat laten lopen. De strijd tussen Weijs en Ochse duurde tot en met de laatste klassementsproef. Uiteindelijk hield Weijs 4,4 seconden over op Ruurd Ochse. Antoine Biesheuvel legde met een achterstand van bijna een halve minuut beslag op de derde plaats.