Download de KNAF app

GTC Rally verwelkomt de FIA Benelux Rally Trophy

GTC Rally
De GTC Rally keert terug naar de zomer. Maar, er is meer goed nieuws, want de Brabantse klassieker zal op 8 en 9 juli ook de FIA Benelux Rally Trophy verwelkomen. Daarmee promoveert de GTC Rally naar de European Rally Trophy. Met deze Europese status wil de organisatie begin juli een sterk internationaal startveld aantrekken. "De organisatie van de GTC Rally werkt al jaren aan het verbeteren en verfijnen van de rally die in en rond Achtmaal verreden wordt. We luisteren daarbij goed naar de wensen van onze rijders en van het publiek. Dit jaar kunnen we 2 veelgestelde vragen positief beantwoorden. Ja, we gaan terug naar de zomer en ja, we werken aan een nog sterker internationaal startveld," vertelt Ralf Hereijgers, voorzitter van Stichting Autosport Zuid-West Brabant.

Tekst: P.R.
Foto's: Kees Nouws

De FIA Benelux Rally Trophy telt drie wedstrijden die ook op de kalender staan van het Open Nederlands rallykampioenschap. Deze Europese Trophy dicht de kloof tussen het nationaal kampioenschap en het European Rally Championship. Het biedt deelnemers de kans om eens te proeven van enkele mooie buitenlandse wedstrijden. Een van die buitenlandse wedstrijden is de Ypres Rally, een van de topwedstrijden in Europa. Bovendien is deelnemen aan de FIA Benelux Rally Trophy gratis, want er is geen bijkomend inschrijvingsgeld verschuldigd.

Het publiek mag deze zomer dan ook een spannende, spectaculaire GTC Rally verwachten met een veelbelovend deelnemersveld. "Wij bieden een verhitte strijd tussen fanatieke deelnemers, een verkoelend drankje op de sfeervolle publiekspunten en de bourgondische gezelligheid waar Brabant zo om bekend staat", zegt Ralf. "Die combinatie maakt ons evenement uniek."

"Door de GTC Rally keer op keer intensief te evalueren en te optimaliseren voldoen we aan alle criteria die bij zo eenn internationale wedstrijd horen. We grijpen deze kans dan ook met beide handen aan", legt Ralf uit. "Wij zijn hier erg blij mee en ik ben ervan overtuigd dat wij als GTC Rally onze rijders deze zomer heel veel te bieden hebben. Want wat is er mooier dan je vertrouwde wedstrijd te rijden en tegelijkertijd internationale ervaring op te doen?"

Bovendien blijft de GTC Rally een compacte wedstrijd die volledig tijdens het weekend wordt afgewerkt. De verkenningen beginnen op zaterdagochtend 8 juli en in de late namiddag gaat de wedstrijd van start. Zaterdagavond wordt dan ook de fameuze 'Nacht van Achtmaal' afgewerkt. Zondag wordt vroeg gestart, zodat de winnaar zondagnamiddag 9 juli gehuldigd kan worden.

Kalender FIA Benelux Rally Trophy
18 maart: Zuiderzeerally [www.zuiderzeerally.nl]
5-6 mei: ADAC Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue [www.rallye-sulingen.de]
23-24 juni: Kenotek Ypres Rally [www.ypresrally.com]
8-9 juli: GTC Rally [www.gtcrally.eu]
4-5 november: Rally Denmark [www.rallydenmark.dk]