Download de KNAF app

GTC Rally op 7-8 oktober (Roosendaal): Bob de Jong natuurlijk weer favoriet. Pakt Jasper de titel in de Nacht van Achtmaal ?

BF20151010-681 950
Op 7 en 8 oktober staat de 5de wedstrijd van het Nederlands rallykampioenschap op het programma. Een wedstrijd zonder WRC's, zodat we een open strijd mogen verwachten tussen de snelste R5's en de Mitsubishi's van Jasper Van den Heuvel en Matthias Boon.

Tekst en foto's: P.R

De vijfde wedstrijd van het Nederlands rallykampioenschap gaat vrijdagavond in Roosendaal om 19h45 van start met een unieke showproef op het fraaie terrein van PSC Den Goubergh. Meteen na het startpodium wordt de mechaniek een eerste keer op de proef gesteld op een korte publieksproef vlak naast het serviceterrein, zodat alle monteurs hun auto toch even aan het werk kunnen zien. Daarna rijden de teams richting Wernhout voor de chronorit van De Lent, gevolgd door de klassieker in Achtmaal, een proef van 22 km bij Café Den Thuur, elk jaar goed voor een aantal verrassingen. Na een korte "remote service" in Zundert, worden de proeven van Wernhout en Achtmaal een tweede keer afgewerkt.

Zaterdag staan nog eens 12 proeven op het programma, te beginnen met twee keer de lus Wouwse Plantage en Roosendaal, waar de wagens passeren bij publiekspunt 't Anker. Daarna volgen twee lussen van vier proeven: Den Goubergh, Etten-Leur, Rucphen en Klein-Zundert. De finish is zaterdag voorzien om 20h. Naast de internationale GTC Rally, wordt zaterdag ook de Jumbo Short Rally verreden, terwijl liefhebbers van Historische rallywagens hun hartje kunnen ophalen met de passages van de klassiekers in de Het Markthuys Historic en Legend Rally.

Voor de overwinning wordt natuurlijk in de eerste plaats gekeken naar Bob de Jong, de winnaar van 2014. Toen kwam de piloot uit Essen aan de start met een Lancer WRC, maar net als vorig jaar kiest Bob deze keer voor een Citroën DS 3 R5. Een topwagen van de nieuwe generatie. Vorig jaar moest Bob, die vrijdagavond minuten verloor door een lekke band, de duimen leggen voor Hans Weijs Jr. De Fiesta R5 van Weijs Jr komt aan de start, want last minute heeft Jeroen van den Heuvel beslist met de Ford te rijden. De circuitracer heeft natuurlijk niet de ervaring van Bob de Jong of Jasper van den Heuvel, maar aan enthousiasme geen gebrek bij de zakenman uit Etten-Leur.
"Ik heb vandaag even de Fiesta R5 getest en ik ben onder de indruk. Hans nam me eerst mee om de mogelijkheden van de auto even te tonen. Man, wat kan die kerel sturen!", lachte Jeroen. "Een tijd geleden besliste ik minder te gaan racen, maar eens je van de rally geproefd hebt, dan wil je meer. Rallyrijden geeft gewoon een ongelofelijke adrenalinekick. De Nacht van Achtmaal, mijn thuisrally, blijft zeker een unieke ervaring."

kN20160929 271764


Ronald Leemans is nog een kandidaat voor een podiumplaats met zijn gele Mitsubishi Lancer, net als Matthias Boon, met de Deltion Mitsubishi. Eén deelnemers komt trouwens helemaal vanuit Australië naar Roosendaal om deel te nemen aan deze GTC Rally. Peter Gommers stond destijds mee aan de wieg van de "Nacht van Achtmaal", tot hij 13 jaar geleden naar Australië emigreerde. Gommers start met een Nissan Micra.

Dit zijn natuurlijk maar een paar deelnemers aan de GTC Rally. De inschrijvingen lopen nog binnen, maar we mogen zeker een zestigtal wagens aan de start verwachten. Meer informatie en het laatste nieuws kan je volgen op www.gtcrally.eu.