Download de KNAF app

GTC Rally maakt zich op voor een topeditie

GTC
Ook in 2017 presenteert Stichting Autosport Zuid-West Brabant weer een uitdagende editie van de GTC Rally. De Brabantse klassieker wordt verreden op zaterdag 8 en zondag 9 juli en telt voor de eerste keer mee voor de FIA Benelux Rally Trophy, een kampioenschap waartoe onder andere ook de beroemde Ypres Rally behoort.

Tekst: P.R.
Fotoi: Kees Nouws

De voorbereidingen draaien op volle toeren en op sportief vlak mogen we alvast een boeiende affiche verwachten, want de Eurol R5 Rally Challenge zal van de partij zijn. Deze Cup tussen rijders met een R5, de wagens die momenteel de topcategorie vormen in nationale kampioenschappen, garandeert een spannende strijd. Bob de Jong (Citroën DS 3 R5) zal van de partij zijn, net als Hermen Kobus (Skoda Fabia R5), Henk Vossen (Ford Fiesta R5) en ook Hans Weijs heeft aangekondigd dat zijn Fiesta R5 zeker aan de start zal staan. Kortom, minimaal vier topwagens die de strijd aan kunnen gaan met titelverdediger Jasper Van den Heuvel.

De eerste inschrijvingen stromen ondertussen binnen, maar voor een goed beeld op de startlijst is het nog te vroeg. We kunnen wel aankondigen dat de teams een heel compact programma aangeboden krijgen, want de verkenningen beginnen zaterdagochtend en het is de bedoeling dat zondagavond iedereen op tijd thuis in de zetel kan nagenieten van een schitterend weekend.

Zaterdagavond, vanaf 18h, begint de strijd. In totaal staat al meteen 109 km tegen de tijd op het programma met klassementsproeven in Roosendaal, Klein-Zundert, Rijsbergen en natuurlijk de befaamde Hel in Achtmaal. Met drie doortochten op de Hel, langs het befaamde publiekspunt bij Den Thuur, ligt het zwaartepunt van de Nacht in Achtmaal.

Zondagochtend begint de slotdag met een primeur, waarover later meer, gevolgd door Den Goubergh, Vosdonk en Rucphen-Klappenberg. In de late namiddag zal de winnaar gehuldigd worden op het finishpodium bij Den Goubergh in Roosendaal.

www.GTCRally.eu

Om de fans nog beter te informeren, werd een nieuwe website gelanceerd, met een moderne look & feel, maar vooral boordevol informatie voor fans en deelnemers.

De Achtmaalse Rally Club verhuist
Een rally organiseren vergt de belangeloze inzet van honderden vrijwilligers. De Achtmaalse Rally Club werkt al jaren heel nauw samen met de GTC Rally. Dennie Roovers, de nieuwe voorzitter, kondigde recent aan dat de ARC gaat verhuizen: "We blijven tot de GTC Rally op onze huidige locatie aan het werk, maar de loods is recent verkocht. Na de wedstrijd verhuizen we naar een nieuwe locatie in Achtmaal, waar ook het secretariaat van de GTC Rally is gevestigd. Bovendien zullen we in Zundert volgend jaar een nieuw clublokaal openen, ook samen met de GTC Rally. De banden tussen onze Club en de GTC Rally worden nog nauwer, wat het clubgevoel enkel kan versterken," aldus Roovers.

Café de Rally bij Den Thuur
Welke rally kan zeggen dat het een eigen café heeft? De "Nacht van Achtmaal" is dan ook een aparte wedstrijd, befaamd om zijn Brabantse gezelligheid en het jaarlijkse volksfeest bij Den Thuur in Achtmaal. Niet toevallig is bij Den Thuur een "Café de Rally" ingericht, met sfeervolle foto's uit het rijke verleden van de "Nacht van Achtmaal". Breng zeker eens een bezoekje aan Den Thuur tijdens de wedstrijd of de verkenningen...