Download de KNAF app

FIA Benelux Rally Trophy unieke kans voor Nederlandse rally teams

ERT logo
De FIA heeft afgelopen vrijdag 3 februari, de kalender gepubliceerd van de FIA Benelux Rally Trophy. Daarmee is dit kampioenschap officieel. De kalender bevat drie wedstrijden die ook tellen voor het Nederlandse kampioenschap daarmee wordt dit wel een heel aantrekkelijke serie voor Nederlandse rijders.

Wat is de FIA Benelux Rally Trophy
Er is een flink gat tussen de nationale kampioenschappen en het Europese kampioenschap De FIA wil graag dat meer rijders internationale ervaring opdoen en nam daarom het initiatief tot een regionaal Europees rallykampioenschap De FIA European Rally Trophy. Deze trophy bestaat uit zes regionale kampioenschappen en een finale wedstrijd. Deelnemers aan één van de regionale kampioenschappen hebben de kans om mee te doen aan de finale. De FIA Benelux Rally Trophy is één van die kampioenschappen, dus deelnemers aan deze wedstrijdenreeks maken ook een kans om mee te doen aan de finale. Op dit moment is nog niet bekend welke rally de finale wedstrijd wordt. De FIA zal dit zeer binnenkort besluiten.

Inschrijving
Voor de FIA Benelux Rally Trophy is het niet noodzakelijk dat een equipe zich vooraf inschrijft. Ook kent de trophy geen inschrijfgeld. Elke deelnemer die over een volledig internationale licentie beschikt en in de juiste categorie auto inschrijft wordt automatisch in het klassement opgenomen.

Kosten
De kosten kunnen relatief beperkt blijven: Voor deelname aan de trophy is geen inschrijfgeld verschuldigd; doordat het een regionaal kampioenschap is, zijn er geen extreem hoge reiskosten vanwege verre reizen. Nederland ligt bovendien geografisch gezien precies in het midden van het wedstrijdgebied. Ten slotte is er voor de rally's een gereduceerd inschrijfgeld voor buitenlandse rijders.

Wat levert me dat op?
Allereerst natuurlijk de mogelijkheid internationale ervaring op te doen met rally's die worden gereden volgens de FIA regels. Dan de kans om aan de finale te mogen meedoen. Ook belangrijk is dat het natuurlijk publicitair interessant is. Zowel nationale als internationale en zeker ook lokale media zullen eerder een bericht plaatsen als er een internationale invalshoek is: "Onze plaatsgenoot rijdt Europees kampioenschap". Ten slotte is het natuurlijk gewoon leuk om eens buiten de betreden paden te gaan en toch ook in vertrouwde wedstrijden te rijden. Kortom, rijd je het Nederlands kampioenschap? Met twee leuke wedstrijden meer doe je Europees mee.

Kalender:
17-18 maart Zuiderzeerally (NL)
4-6 mei Rally Sulingerland (D)
23-24 Juni Kenotek Ypres Rally (B)
7-9 juli GTC Rally (NL)
4-5 november Rally Denmark (DK).

Meer informatie
Dit kampioenschap komt in de plaats van de FIA Scandinavian Rally Trophy, die is afgelast vanwege het terugtrekken van twee rally's. Binnenkort zullen de nadere regels beschikbaar komen, onder andere op de site van de Zuiderzeerally, de eerste rally in de trophy. Uiteraard geeft ook de FIA informatie op de site fia.com.