Download de KNAF app

BSR mededeling inzake Peugeot 206 tunnel

Belangrijke mededeling voor alle Peugeot 206 rally deelnemers met een aangepaste/gewijzigde tunnel.

In goed overleg en beraad tussen BSR, KNAF HTC en Peugeot 206 rally Cup organisatie, is er een oplossing gevonden voor de lopende “tunnel” kwestie. Peugeot’s 206  waarvan de tunnel aangepast is, wordt op zaterdag 12 februari 2022 eenmalig een keurig georganiseerd om de aanpassing op deugdelijkheid te controleren.

De auto’s waarvan de aangepaste tunnel als deugdelijk worden beoordeeld, krijgen een bewijs van goedkeuring. Met dit bewijs van goedkeuring kunnen de auto’s in het vervolg gewoon deelnemen aan Nederlandse rallysport evenementen. Peugeot 206 rally auto’s waarvan de tunnel origineel is hoeven dus niet beoordeeld te worden en kunnen zonder ‘tunnel goedkeuringsbewijs’ deelnemen. Mits de auto ook op alle andere door de Technisch Commissarissen te controleren punten conform is.

Wellicht ten overvloede, maar iedere Peugeot 206 met aangepaste tunnel zonder goedkeuringsbewijs zal vanaf rallysport seizoen 2022 niet meer toegelaten worden in Nederlandse rallysport evenementen. Het Bestuur Sectie Rally (BSR) wijst rijders en teams die nog een nieuwe Peugeot 206 rallyauto op gaan bouwen erop,  dat deze auto voor deelname in Nederland na 12 februari 2022 volledig aan de FIA homologatie voor dit type auto moet voldoen.

Tijdstip en locatie van de keuring zijn nog niet bekend en volgen zo spoedig mogelijk. Er wordt gezocht naar een centrale locatie in het land.

Aanmelden voor de éénmalige keuring op zaterdag 12 februari 2022 kan bij Peugeot 206 rally Cup en TC coördinator Rutger Jan Hesselink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-26944507.

Namens het bestuur; Bart Luijbregts Voorzitter BSR.