Download de KNAF app

Bestuurdersnamen op de Rallyauto

De eerste twee rally's hebben inmiddels plaatsgevonden. Regelmatig werd er naar het KNAF Federatiebureau gebeld met de vraag 'hoe het nou precies zit met het aanbrengen van de namen van de bestuurders op de rallyauto'. Waar moeten de namen van de equipe geplakt worden als de achterzijruit te klein is, welke grootte moeten de letters hebben, hoofdletters, kleine letters? Kortom een goed onderwerp voor in deze rubriek!

Startnummers
Op de achterzijruiten van alle rallyauto's dient altijd als eerste het startnummer geplakt te worden. Indien er onvoldoende ruimte is op de zijruiten, mogen de startnummers gedeeltelijk op de achterste raamstijl aangebracht worden.

Namen en nationaliteitsvlag Op de achterzijruiten moeten de eerste initiaal en de achternaam van de eerste en tweede bestuurder, samen met de nationaliteitsvlag van hun licentieverstrekker, aangebracht worden.

De eisen aan de namen zijn:

In Helvetica, kleur wit
In hoofd- en kleine letters
6 cm hoog (hoofdletters) en 1 cm breed
Let op! De naam van de eerste bestuurderdient aan beide zijden van de auto bovenaan te staan.

rally reglement 2014 1 225x84
rally reglement 2014 2 498x195

De Nissan 350Z is natuurlijk een goed voorbeeld van een rallyauto met een kleine achterzijruit, waar geen plek is voor de namen, nationaliteitsvlaggen en het startnummer. Als uitzondering mogen de namen en nationaliteitsvlaggetjes van de eerste en tweede bestuurder aangebracht worden op beide voorschermen van de auto. De lettertekens van de namen moeten minimaal 4 cm hoog zijn en uitgevoerd in Helvetica bold face.

Deze antwoorden zijn terug te vinden in het Rally Reglement 2014, artikel 18 en 19.

De cursieve tekst in het Rally Reglement 2014 is een aanvullende regel voor Nederlandse evenementen