Download de KNAF app

Bestuur Sectie Rally en Rally Club Holland zetten officials in het zonnetje

Afgelopen 21 november organiseerde het BSR in samenwerking met Rally Club Holland een official dag op Niederrhein. Deze dag werd georganiseerd in het kader van "de Week van de Official". Waarin vrijwilligers in allerlei verenigingen, sportclubs en instanties in het zonnetje worden gezet en bedankt voor de tomeloze inzet.

Voor de officials stond deze dag in het teken van het hebben van een dag aan de andere kant van het lint, dus meerijden in de rally-auto's! Er waren maar liefst 17 equipes aanwezig die op hun manier dank wilden zeggen tegen de officials, en zodoende iedereen in de hotseat mee namen. Onder een strakblauwe hemel met een lekker herfstzonnetje werden ruim 200 officials getrakteerd op meerdere adrenaline rushes, hetgeen vele glimlachen en "thumbs up" als gevolg had.

dsc 0322

De dag had een thema mee gekregen: "Hoe kan ik jou helpen mij te helpen?". Het was de intentie om officials en rijders met elkaar te laten kennis maken en over en weer ervaringen uit te laten wisselen over het werk achter het lint, maar natuurlijk ook in de auto, en zodoende van elkaar te leren en wederzijds begrip te creëren.

dsc 0518

Het primaire aspect in deze was de veiligheid: Doordat de officials volledig werden aangekleed, dus met helm en Frontal Head Restraint (HANS systeem) werd de werking van beiden getest, maar ook bekeken hoe een systeem moet worden afgezet wanneer een equipe hulp nodig heeft in het veld, maar ook welke verschillen in systemen er zijn.

dsc 0300

Op deze wijze kon het nuttige met het aangename worden verenigd, en konden de organisatoren 's middag terugkijken op een bijzonder geslaagd, nuttig en informatief evenement, waarbij de mensen centraal stonden die het zo enorm verdiende, de officials.

dsc 0320

Het BSR is bijzondere dank verschuldigd voor de organisatie en realisatie aan Rally Club Holland, Rally Clinic, Heuvel Motorsport, Biesheuvel Autosport, Vitron Tilburg en Team Rallysport.