Download de KNAF app

Aandrijfas breekt Jari van Hoof op in ADAC Saarland-Pfalz Rallye

Jari van Hoof heeft voor het eerst dit seizoen de finish van een wedstrijd in de ADAC Opel e-Rally Cup niet gezien. Tijdens de zesde klassementsproef van de ADAC Saarland-Pfalz Rallye begaf de aandrijfas van zijn auto het waardoor het 19-jarige KNAF Academy-talent voortijdig moest opgeven. “We waren juist zo goed onderweg en wilden net gaan aanzetten om een paar plekken winst te pakken. Maar helaas, ook dit hoort bij een technische sport”, aldus de door Colin Wils genavigeerde Van Hoof.

De ADAC Saarland-Pfalz Rallye rond de Duitse plaats St. Wendel was de vijfde ronde van de ADAC Opel e-Rally Cup, de eerste rally cup voor volledig elektrisch aangedreven rallyauto’s. Na het uitstapje in Oostenrijk voor de Rallye Weiz, was de cup daarmee weer terug in het thuisland.

In de Van Hoof Sport Opel e-Corsa ging Jari van Hoof op de vrijdagavond nog enigszins voorzichtig van start, maar bezette toch al snel de zevende positie in het tussenklassement. Op zaterdagochtend ging het 19-jarige KNAF Academy-talent er goed voor zitten en klokte in de klassementsproef een zevende tijd, met uitzicht op meer, toen in proef zes de auto plotseling op een recht stuk weg stilviel. “Vrijdagavond in het donker was het best lastig en vooral overleven. Op zaterdag begonnen we meteen heel goed. We zaten rond de derde of vierde tijd op de proef. Helaas maakte ik in de laatste bocht een foutje en dat kostte zoveel seconden dat het uiteindelijk toch een zevende positie werd. We hadden een goed ritme, de samenwerking met Colin ging heel goed en de auto voelde ook lekker. We wilden er daarom net voor gaan zitten om wat plekken in het algemeen klassement te gaan klimmen, toen in proef zes de auto door een gebroken aandrijfas plotseling stilviel. Daarmee was het meteen einde rally. Pure pech, de technici van Opel gaan ernaar kijken, want dit is in de cup nog niet eerder voorgekomen. Erg jammer. We hebben ten opzichte van eerder dit seizoen serieuze stappen voorwaarts gemaakt en daarom kunnen we ondanks de uitvalbeurt toch wel tevreden terugkijken. We komen wat tijden en posities betreft steeds verder naar voren en hadden hier goed kunnen scoren. Het was opnieuw een mooie rally in weer een totaal andere omgeving dan in de eerdere ronden van de ADAC Opel e-Rally Cup. Daarmee was het ook nu weer een heel leerzame ervaring”, blikte Van Hoof op de ADAC Saarland-Pfalz Rallye terug.

Voor Van Hoof en zijn navigator Colin Wils was het de eerste uitvalbeurt in de tot nu toe verreden vijf wedstrijden van de ADAC Opel e-Rally Cup. In het tussenklassement bezet de Nederlandse equipe de achtste positie. De volgende wedstrijd van de ADAC Opel e-Rally Cup is de van 8 tot en met 10 september te verrijden Rallye Mont-Blanc Morzine. Ook dan wacht Van Hoof weer een nieuwe en uitdagende omgeving.

Foto: archief