Download de KNAF app

206 Rally Cup aan de start in Hellendoorn met 9 equipes

Ron Buninga en Richard Bens
De 206 Rally Cup is stevig aan het uitbreiden. Animo genoeg voor deze nieuwe cup die in 2017 voor het eerst van start is gegaan. Het uitgangspunt om rally rijden voor een ieder betaalbaar te maken slaat aan en blijkt een groot succes te zijn. De 7 reeds deelnemende teams worden in Hellendoorn uitgebreid met 2 nieuwe teams. Hierdoor wordt het totaal opgehoogd naar 9. Tevens zijn daarnaast nog eens 7 equipes hun auto aan het opbouwen om in 2018 aan het kampioenschap deel te nemen.

Tekst en foto: P.R.

In Hellendoorn zullen equipe Racing4fun en Rallysport Utrecht hun debuut gaan maken. Carlo Izelaar en Eric Sliphorst zijn de rijders van Racing4fun. Beide heren zijn zeer ervaren rijders in de racing. Enkele maanden geleden kwam Eric, onder het genot van enkele wijntjes, met het idee om ervaring op te doen in het rallywereldje. Ze kochten een Peugeot 206 en bouwden deze om tot rallyauto. Tim van Zalingen, monteur bij hun racingteam, werd gevraagd om hun navigator te worden. Carlo en Eric zullen per wedstrijd afwisselend rijden. Op 15 en 16 september staan Carlo en Tim voor het eerst aan de start en rijden mee in de shortrally. Ondanks hun enorme dosis race ervaring, kijken de heren bijzonder uit naar deze, voor hun, nieuwe vorm van autosport.

De andere nieuwkomers zijn Peter van Teunenbroek en Dylan Teiwes. Beide heren hebben een grote voorliefde voor de rallysport. Na vele uren langs de kant gestaan te hebben, heeft Peter in 2009 zijn licentie gehaald om vervolgens als navigator de rallysport te gaan ervaren vanuit de auto. Dylon was altijd de spin in het web op het serviceterrein als monteur. Nu de 206 Rally cup er is gekomen, diende zich de mogelijkheid aan om zelf te gaan rijden. In Hellendoorn willen de heren vooral hun zelfgebouwde auto gaan testen, om hem op punt te zetten voor het kampioenschap van 2018. Dylon is op dit moment nog druk aan de studie en hoopt binnenkort zijn licentie te behalen. Rallysport Utrecht is herkenbaar aan zijn feloranje auto.

Ook de andere teams zitten uiteraard niet stil. De 7 equipes, die al 3 ( van de 5) wedstrijden voor het 206 Rally Cup kampioenschap hebben gereden dit jaar, zijn wekelijks bezig om de auto te optimaliseren. Er wordt veel overlegd met andere teams en de sfeer is zeer gemoedelijk. Tegelijkertijd is iedereen zeer gedreven om te winnen. Deze concurrentie wordt uiteraard gecreëerd doordat iedereen in dezelfde auto rijdt, met dezelfde motor. Het komt dus vooral aan op; samenwerking in de auto, stuurmanskunst en het afstellen van de auto voor ieders persoonlijke situatie.

Tijdens de Eurol Hellendoorn Rally gaan we zien of Team Eertink – Klein Horsman aan kop blijft. Daarnaast is er een felle strijd gaande tussen de Teams Pierik – Hendrik, Lok – Lamme en Vogelzang-Hoekstra aan de gang. De Teams Hesselink – Welink en Buninga-Berns staan momenteel dan wel iets lager gepositioneerd op de klassementslijst, maar zijn zo gedreven dat deze zeker niet onderschat moeten worden. Het klassement wordt afgesloten door Team Harmsel – Kamphuis. Zij hebben niet kunnen deelnemen aan de Vechtdal rally. Echter laatstgenoemde team heeft zich zeer goed bewezen tijdens de Zuiderzee Rally en de Centraal Nederland Rally dat we verwachten ook in Hellendoorn hoog te eindigen.

Ben jij ook geïnteresseerd in deze cup of wil jij wellicht zelf een keer deelnemen aan het kampioenschap in 2018, dan ben je van harte uitgenodigd in de hospitality stand op het service terrein tijdens de Hellendoorn Rally. Tot die tijd zijn al onze activiteiten te volgen op Facebook: 206Rallycup of op onze website: www.206rallycup.nl We zien je graag!