Download de KNAF app

Zonder officials is de sport niet mogelijk. Het werk dat zij verrichten is onbetaalbaar

Filibert
Filibert van Otten is voorzitter van stichting 4x4sport. Hij heeft alle takken van terreinsport al eens beoefend, maar houdt zich op dit moment vooral bezig met de Trial. Sinds 1983 doet hij al mee aan het NK Trial. "Ik ga zelf nooit in discussie met een official. Ik vind persoonlijk, dat ze lang niet altijd voldoende gerespecteerd worden."

"Officials zorgen ervoor dat alle rijders op een rechtvaardige manier hun punten krijgen. Op deze manier maken zij het NK Trial mogelijk. Als official kun je toch deelnemen aan de 4x4sport, zonder de kosten en zonder dat je zelf mee hoeft te rijden. Het is een gezellige, hechte club mensen, die soms zelfs buiten de wedstrijddagen contact met elkaar heeft.

Er is een grote vaste club officials die ik (bijna) bij elke wedstrijd tegenkom. Voor de wedstrijd heet ik alle officials persoonlijk welkom. Tijdens de wedstrijd kom ik elke official tegen in de proef. En na de wedstrijd bedank ik de official voor zijn/haar hulp. Het contact met elke official is goed, maar één official springt er duidelijk uit! Dat is Ada, met haar ben ik getrouwd!

Ik ben al wel eens bijgesprongen als official in een proto-proef. Toen merkte ik pas hoe moeilijk het is om goed te kijken en op te letten, te luisteren naar wat de omstanders roepen en dan ook nog eens de scorelijst correct in te vullen.

Zonder officials is de sport niet mogelijk. Het werk dat zij verrichten is onbetaalbaar. Mijn wens en advies voor de official is: DOORGAAN!"