Download de KNAF app

Zonder de inzet en aanwezigheid van officials zou er überhaupt geen proef gereden kunnen worden

ELE0082
Rallyrijder Martin van Iersel, in het dagelijks leven werkzaam in de facilitaire dienstverlening, is al 15 jaar actief in de rallysport. Als rijder, maar ook als voorzitter van de Rally Club Holland en als lid van het Dagelijks Bestuur Sectie Rally’s en het Algemeen Bestuur Sectie Rally’s. “Met Rally Club Holland proberen wij ook te werken aan een betere verstandhouding en meer begrip tussen de rijders en de officials. Dit doen we onder andere door het organiseren van een RCH dag en het aanwezig zijn bij diverse official opleidingsdagen.”

“Zonder de inzet en aanwezigheid van officials zou er überhaupt geen proef gereden kunnen worden. Regelmatig kom ik dezelfde officials tegen bij de start en finish, in het veld varieert dat nog weleens. Afgezien van het feit dat zij ervoor zorgen dat wij de proeven bij de diverse rally’s kunnen rijden, hebben ze mij ook geholpen als er een calamiteit was, zoals schade aan de rallyauto. De zorg en de interesse in de rijders waardeer ik zeer. Als een equipe halverwege is uitgevallen, wordt er een stoel geregeld, wat drinken of wat te eten. Echt super! Bij technische keuringen komen wij als rijders niet zoveel, maar ik denk dat wij daar ook een inhaalslag aan het maken zijn en dat deze mensen ook een wezenlijke bijdrage leveren in de continuering en toekomst van onze Rallysport."

"Daarnaast vind ik ook dat er beter samengewerkt zou moeten worden tussen enerzijds de officialclubs, er is nu teveel versnippering en dit is niet goed voor de onderlinge verstandhoudingen, en anderzijds met de organisatoren. We zullen ons allemaal moeten realiseren dat wij als een eenheid moeten opereren en niet als diverse individuen naast elkaar. Dat gebeurt nu teveel."

"Diverse keren heb ik als official meegeholpen bij een wedstrijd en ik denk dat de samenloop van de diverse elementen eraan bijdragen dat je van je interesses een leuke hobby kunt maken, waarbij je ook nog met vele elementen van de autosport in aanraking kunt komen. Door official te worden krijg je de mogelijkheid om betrokken te worden bij een mooie sport, die je van dichtbij kunt meemaken. Hierdoor kun je op vele bijzondere plaatsen in het land en met diverse mensen je hobby uitoefenen!”