Download de KNAF app

Nederlandse Sportcommissaris bij FIA European Truck Race Kampioenschap

Erwin Kleinnagelvoort
Eind augustus was een Nederlandse Sportcommissaris actief in Most - Tsjechië. Tijdens de vijfde ronde van het FIA Europees Kampioenschap voor trucks werden in drie dagen in totaal twee vrije trainingen, twee tijdtrainingen en vier races afgewerkt en daarbij ook nog enkele supportraces

.

Sportcommissaris Arie Kroeze werd, na overleg met de KNAF, door de FIA benaderd om het team van sportcommissarissen te komen versterken. De Tsjechische organisatie mocht in drie dagen ruim 97.000 toeschouwers begroeten. Het was dan ook een compleet raceweekend, aangekleed met veel randactiviteiten voor het gehele gezin. Vergeleken met de Nederlandse sportcommissarissen zijn de FIA sportcommissarissen veel formeler. Er wordt bijvoorbeeld vastgelegd welke sportcommissarissen aanwezig zijn en dit wordt bij de start van het evenement gepubliceerd.

Om een beter inzicht te krijgen in Truckraces, heeft Arie enkele trainingsrondjes meegereden als passagier van de huidige Europees kampioen. Een kennismaking met een onverwacht bruut vermogen, zowel qua motor als ook remkracht, waarbij met alle wielen driftend door de bochten een ware belevenis is met een truck.

FIA Truckracing
Op Autodrom Most werden spannende races verreden, met veel close-racing, inhaalacties en af en toe contact. Door het close-racing moesten de sportcommissarissen regelmatig controleren of dit wel allemaal volgens de regels gebeurde.

Met Erwin Kleinnagelvoort in zijn Scania truck is er in het veld één Nederlandse rijder actief. Natuurlijk is er kennis gemaakt met het Nederlandse team. Al met al voor alle partijen een succesvol evenement en zeker wat Arie betreft voor herhaling vatbaar!