Download de KNAF app

Druk naseizoen voor KNAF-officials

Rally- najaar 2015 Almelo  10
Het autosportseizoen mocht dan wel voorbij zijn, de officials waren eind 2015 nog volop actief. In het najaar volgden officials uit de verschillende takken van autosport de KNAF Veiligheids- en reglemententraining. Ook organiseerde de KNAF een cursus Waarheidsvinding voor wedstrijdleiders.

De drafbaan in Wolvega was op 14 november het decor voor 50 autocrossofficials. De dag begon met een scenario waarbij de officials geconfronteerd werden met een heftig ongeluk, brand, bewusteloze rijders en vervelende fotografen. Vervolgens kregen de officials de workshops levensreddend handelen, brand blussen en communicatie. In de middag verzorgde de sectie Autocross de reglemententraining.

Een week later waren de rallyofficials aan de beurt. Hoofdofficials die de afgelopen twee jaar op zes of meer klassementsproeven hadden gestaan, werden uitgenodigd voor de veiligheidstraining. Basisofficials die op minimaal acht klassementsproeven hadden gestaan, werden uitgenodigd om door te groeien naar Hoofdofficial. Zij kregen in de ochtend de cursus Hoofdofficial en sloten deze af met een examen. In de middag volgden zij de veiligheidstraining. In 2016 mag de sectie Rally maar liefst 21 nieuwe Hoofdofficials verwelkomen!

Rally- najaar 2015 Almelo  21
Op 28 november, in Driebergen, werd een cursus Waarheidsvinding voor Wedstrijdleiders gegeven. Uit de secties Rally, Rallycross en Terreinsport werden Wedstrijdleiders afgevaardigd om deze cursus te volgen. Met behulp van acteurs werden de Wedstrijdleiders geconfronteerd met levensechte situaties. Boze rijders, verhalen die elkaar tegenspreken en omgaan met meerdere belangen kwamen aan de orde.

Twee weken later volgden bijna 60 autocrossofficials de training Veiligheid en Reglementen. In Almelo stonden twee crossauto's klaar waarmee diverse scenario's en de rautekgreep geoefend werden. Vooral de sprinters waren een enorme uitdaging voor de officials!

Bekijk hier de video van de najaarstrainingen!

Voorjaar 2016
Dit voorjaar organiseert de KNAF, in samenwerking met haar secties, ook weer diverse cursussen:

Datum Locatie Soort cursus Sectie
13 februari Geldermalsen Veiligheid en Reglementen Terreinsport
20 februari Harskamp Basis Official Rally
20 februari Wolvega Veiligheid en Reglementen Autocross
12 maart Geldermalsen Veiligheid en Reglementen Autocross
NNB Varsseveld Technisch Commissaris Autocross

Heeft u interesse in een van deze cursussen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar a.keuper@knaf.nl