Download de KNAF app

De felicitaties van officials na afloop van een gewonnen race zijn superleuk!

Peter van de Wege
Rallycrossrijder Peter van de Wege (48 jaar) is de nieuwe Nederlands Kampioen Super 1600. Peter is werkzaam in een autoschadeherstelbedrijf en heeft een enorme passie voor auto- en motorsport. Sinds 1987 is hij al actief in de rallycross. Peter is begonnen met een Simca 1000 en een jaar later verder gegaan in een Fiat Ritmo Abarth, om vervolgens in 2003 aan de start te verschijnen in een Toyota. Wisten jullie dat hij zelfs zijn eigen motor en versnellingsbak bouwt?

"Gedurende de gehele wedstrijddag kom ik officials tegen, vanaf het moment dat ik het circuit op rij, bij de inschrijving, keuring, briefing, startopstelling en natuurlijk zie ik alle baanposten tijdens de wedstrijd op het circuit. Mijn beste ervaring met de officials was dit jaar tijdens de Rallycross Challenge Europe. Hier ben ik over de kop gegaan en kreeg ik extra tijd om mijn auto weer in orde te maken om opnieuw te kunnen starten. Ook de felicitaties na afloop van een gewonnen race zijn superleuk!

Officials zijn ontzettend belangrijk bij de wedstrijden, want als zij er niet zijn, kunnen wij als rijders onze sport niet beoefenen. En daarbij moet ook de wedstrijd in de juiste banen worden geleid. Als official sta je dicht bij de autosport en ik denk dat dat ook een leuke manier van beleven van de rallycross is.

Rallycrossofficials, heel erg bedankt voor jullie inzet dit jaar!!"