Download de KNAF app

Actieve rallyofficials groeien dit najaar door

Tank S Rally
De afgelopen jaren hebben de Proevenchefs in de rallysport na ieder evenement aan de KNAF doorgegeven welke officials er bij hen op de klassementsproef actief waren. De KNAF gaat de zeer actieve officials verder opleiden. Daarom zijn er onlangs uitnodigingen verstuurd naar Basis Officials en Hoofd Officials die de afgelopen tijd veel te zien waren bij Nederlandse rallyevenementen.

De uitgenodigde Basis Officials krijgen in het najaar de cursus Hoofd Official Rally aangeboden. De opleiding Hoofd Official bestaat uit een theoretisch gedeelte over de inhoud van de functie, welke gegeven wordt door de officialclub, en een praktijkgerichte veiligheidstraining. Op 21 november krijgen de officials de veiligheidstraining en het theoretisch gedeelte wordt dan afgesloten met een examen.

De KNAF investeert al jaren fors in het aanbieden van veiligheidstrainingen aan officials. Maar wat is het doel van de trainingen? 'De officials leren hoe te handelen in de eerste minuten na het ongeval tot het moment dat professionele hulptroepen arriveren.' In de cursus komen brandbestrijding, levensreddend handelen en omgaan met emoties van rijders en/of publiek aan bod.

Achtmaalse Rally club tijdens Hellendoorn
Voor de opleiding zijn de Basis Officials uitgenodigd die bij minimaal acht evenementen in 2014 en 2015 actief waren. Van de huidige groep Hoofd Officials zijn degene uitgenodigd die in 2014 en 2015 zes keer of vaker dienst hebben gedaan. Zij zijn logischerwijs alleen voor de veiligheidstraining uitgenodigd.

De KNAF kiest met deze aanpak voor het trainen van de meest actieve officials. Ben jij Basis- of Hoofd Official en wil jij ook in aanmerking komen voor de Hoofd Official opleiding of voor de herhalingstraining veiligheid? Zorg dan dat we met regelmaat ook op jouw inzet kunnen rekenen. Wellicht ontvang je dan na de Hellendoorn Rally, GTC Rally of Euregio Rally ook een uitnodiging voor de najaarscursus!