Download de KNAF app

WRC Academy interview Timo van der Marel

Op donderdag 2 augustus gaat in Jyväskylä de 62e Rally van Finland van start. Timo van der Marel gaat daar zijn fantastische derde plaats van vorig jaar verdedigen! Vlak voor vertrek naar Finland voor de volgende ronde van de WRC Academy gaf Timo van der Marel een interview aan de organisatie achter deze unieke 'opstapklasse' naar het Wereldkampioenschap Rally's.

Timo van der Marel
Hieronder volgt het Engelstalige interview met Timo van der Marel, uitgegeven door de organisatie van de WRC Academy.

Rally van Finland
De Neste Oil Rally Finland is sinds jaar en dag een van de meest geliefde rally's van het Wereldkampioenschap Rally's bij zowel de rijders als het elk jaar in groten getale aanwezige publiek. De rally vond voor het eerst plaats in 1951 en is vooral bekend vanwege de vele - vaak tientallen meters verre - 'jumps' op de vervaarlijk snelle gravel wegen. De Finse (en Zweedse) rallykampioenen domineerden vele tientallen jaren de rally; pas 4 keer zegevierde een 'buitenlander', de Spaanse matador Carlos Sainz was de eerste in 1990, in 1992 gevolgd door de Fransman Didier Auriol, terwijl Sébastien Loeb twee keer zegevierde (in 2008 en 2011). In de andere jaren zijn het vooral de namen van grote kampioenen als Marcus Grönholm (7x), Hannu Mikkola (7x), Markku Alèn (6x) en Tommi Mäkinen (5x) die de erelijst sieren.

De Rally Finland is de 8e ronde van het WRC 2012 en de 3e ronde van de WRC Academy. De rally start op donderdag 2 augustus en de finish is voorzien op zaterdag 4 augustus. Start en finish vinden plaats in Jyväskylä en de rally telt 18 klassementsproeven (303 km); de totale lengte bedraagt niet minder dan 1.625 km.

timo van der marel  links  en  erwin berkhof 500x333