Download de KNAF app

Winst voor Kooijman/van Goor tijdens ELE Rally

KNAF Talent First rijder Kevin Kooijman heeft zich afgelopen weekend samen met navigator Hans van Goor van zijn beste kant laten zien tijdens de ELE Rally. Tijdens de rally die jaarlijks in en nabij Helmond plaatsvindt zijn Kevin Kooijman en Hans van Goor eerste geworden in de C8-klasse, het klassement van de BIOMCN 350Z Challenge en divisie 3.

Kooijman en Van Goor verschenen aan de start in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z en Eric Bolhaar en Arjan Wissink in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car (WRC). Beide auto's worden voorafgaand, tijdens en na afloop van iedere rally onderhouden door de studenten uit de Deltion Autosportklas. In deze klas zitten studenten die tijdens en naast hun normale opleiding extra technische kennis en ervaring op willen doen, gericht op de autosport.

De dagen voorafgaand aan de ELE Rally waren erg stressvol voor de studenten uit de autosportklas, die verantwoordelijk waren voor het prepareren van de Nissan. De motor van de Nissan liep namelijk niet zoals gewenst. Imo Hundertmark, coördinator van het Deltion Rallyteam en de autosportklas: "De studenten hebben keihard gewerkt om de auto tip top voor elkaar te maken." De concurrentie was sterk. Vooral Dirk Gravelink en nieuwkomer Mats v/d Brand reden zeer goede tijden. Kevin: "Beide rijders maakten wat foutjes, waardoor wij een goede voorsprong op konden bouwen." Kooijman en Van Goor staan na deze topprestatie op de eerste plek in het klassement van de C8 klasse en vierde in het klassement van het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap.

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Unica Schutte ICT, Salland Olie, KNAF Talent First, Securitas, Aldivèr accent op Werk en Leerbanen, Autoschade Kroes, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, BioMCN, Zomer Motorentechniek en Delta Press. De eerstvolgende rally die op de planning staat is de Exotic Green Rally. Deze rally vindt 6 en 7 juli a.s. in en nabij Etten-Leur plaats. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de Deltion Autosportklas staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen van het team te volgen op Facebook, Twitter en Youtube.

nissan ele rally kooijman 475x317