Download de KNAF app

Winst en vicekampioenschap voor Rinus van Kalmthout in USF2000 op Watkins Glen

rvk watkinsglen 02 640
KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) heeft met een enorme demonstratie van macht de veertiende en laatste wedstrijd van de Cooper Tires USF2000 serie op zijn naam geschreven. Als tweede gestart pakte de 16-jarige Hoofddorper op Watkins Glen in de eerste bocht de leiding om met een voorsprong van bijna tien seconden op de nummer twee de finish te passeren. Van Kalmthout werd daarnaast als vicekampioen gehuldigd, omdat Oliver Askew aan zijn tweede plaats voldoende had om de KTF-rijder net voor te blijven. “Ik heb het maximale gedaan en wist dat ik het niet in eigen hand had”, aldus een realistische Van Kalmthout.

De veertiende en laatste wedstrijd van de Cooper Tires USF2000 titelstrijd op het fameuze circuit van Watkins Glen moest de beslissing brengen in de tweestrijd tussen KNAF Talent First-autorensporttalent Rinus van Kalmthout (Rinus VeeKay) en Oliver Askew. De achterstand van de 16-jarige Hoofddorper op de Amerikaan bedroeg slechts 13 punten en hoewel Van Kalmthout het daarmee niet meer in eigen hand had, lagen er nog kansen. In de eerste training pakte de voor Pabst Racing uitkomende Van Kalmthout de eerste plaats en leek ook in de kwalificatie naar poleposition te rijden, totdat in de slotfase Askew net onder de tijd van de Nederlander dook. “We reden door op dezelfde set banden, waardoor ik in de laatste ronden mijn tijd niet meer kon verbeteren”, aldus VeeKay, de naam waaronder Van Kalmthout in Amerika bekend staat.

rvk watkinsglen 04
Bij de start van de race liet Van Kalmthout echter meteen zien dat er maar één rijder in aanmerking zou komen voor de overwinning. In de eerste bocht pakte de Pabst Racing-piloot met een fraaie actie buitenom de leiding en reed vervolgens bij het veld weg, om uiteindelijk met een voorsprong van maar liefst 9,6 seconden als winnaar te worden afgevlagd. In zijn demonstratie van macht zette Van Kalmthout een nieuw baanrecord op de klokken en was met zijn snelste ronde meer dan een halve seconde sneller dan de nummer twee. Toch was het allemaal niet voldoende voor de titel. Askew kon het tempo van de KTF-rijder dan weliswaar niet volgen, maar pakte met een tweede plaats voldoende punten om de titel veilig te stellen. Op slechts zeven punten van de Amerikaan legde Van Kalmthout beslag op de titel vicekampioen. Het 16-jarige Hoofddorpse racetalent kan terugkijken op een geweldig debuutseizoen in de autorensport, want van de veertien wedstrijden in de Cooper Tires USF2000 serie stond hij twaalf keer op het podium, waarvan drie keer op de hoogste trede.

rvk watkinsglen 01 640
“Als je zo dicht bij de titel bent en die net mist, is dat natuurlijk niet leuk. Maar ik wist dat ik het niet in eigen hand had. Ik heb het maximale gedaan en laten zien dat ik de snelheid heb. Alles bij elkaar is het natuurlijk een topseizoen geweest en heb ik niets te klagen”, aldus een blije en realistische Van Kalmthout.

rvk watkinsglen 03
Rinus van Kalmthout wordt dit seizoen gesteund door Jumbo Supermarkten, Total, Quick sports and leisure wear en het KNAF Talent First programma.

Meer info: www.rinusvankalmthout.com
Facebook: FollowRVK
rvk watkinsglen 05

rvk watkinsglen 06