Download de KNAF app

Winst en tweede plaats voor KTF-talent Richard Verschoor in Spaanse Formule 4, Jarno Opmeer twee keer derde

navarra 01
KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor is het Spaanse Formule 4 kampioenschap voortvarend begonnen. In de eerste race pakte Verschoor op overtuigende wijze de winst om in race twee op slechts 0,3 seconden van de winnaar als tweede te worden afgevlagd. De 15-jarige Red Bull Junior zette naast een poleposition ook nog twee keer de snelste raceronde op zijn naam. In de derde race leek de KTF-rijder op weg naar zijn tweede zege, toen een technisch mankement roet in het eten gooide en de rijder uit Benschop moest opgeven. KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer wist met een derde plaats in zowel race één als twee ook twee keer een podium te scoren, terwijl hij in race drie, na te zijn geraakt door een tegenstander, genoegen moest nemen met plaats vier.

Na hun uiterst succesvolle entree in het Noord-Europese zonekampioenschap Formule 4, waarbij in de eerste drie evenementen zowel KNAF Talent First Richard Verschoor als KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer grossierden in overwinningen en podiumposities, stond voor het talentvolle duo afgelopen weekend op het circuit van Navarra de eerste ronde van het Spaanse Formule 4 kampioenschap op de kalender. Ook in Spanje gaven de 15-jarige Verschoor en de 16-jarige Opmeer op overtuigende wijze hun visitekaartje af.

navarra 02
In de eerste kwalificatie zette KTF-autorensporttalent Verschoor de snelste tijd op de klokken om vervolgens in de eerste race vanaf poleposition soeverein naar de zege te rijden. Op de finish bedroeg de voorsprong van de Red Bull Junior op de nummer twee maar liefst vier seconden. In de tweede race was Verschoor in zijn door MP Motorsport gerunde auto in gevecht om de leiding. Van deze strijd kon de op een derde plaats rijdende en met nieuwe banden gestarte Roope Markkanen profiteren, en de eerste plaats overnemen. Met een aantal snelle ronden, waarbij hij net als in race één opnieuw de snelste raceronde op zijn naam zette, wist Verschoor het gat nog terug te brengen tot 0,3 seconden, maar de tijd was te kort om een aanval op de eerste positie te ondernemen. In de derde wedstrijd lag de rijder uit Benschop ruim aan de leiding, maar kon door een afgebroken stekker niet meer schakelen en was genoodzaakt de pits op te zoeken. "De snelheid was heel goed en we hadden samen met het team de juiste afstelling voor de auto gevonden. Mijn starts gingen nu ook uitstekend. De eerste race was een mooie overwinning. In de tweede race deed ik een inhaalpoging om de leiding over te nemen. Wellicht had hij me niet gezien, waardoor we elkaar raakten. De derde race dacht ik in mijn zak te hebben, maar helaas. Alles bij elkaar was het toch een goed weekend, al had er gezien de snelheid meer ingezeten dan één overwinning", aldus Verschoor.

navarra 03
Opmeer mocht de eerste race vanaf de vijfde startplaats vertrekken. In het gevecht om plek twee werd de KNAF Academy-pupil gepasseerd en leek genoegen te moeten nemen met een vierde positie. De MP Motorsport-coureur gaf echter niet op en wist in de slotronde toch nog de derde positie te heroveren. In de tweede race ging de als derde gestarte Opmeer zelfs aan de leiding, moest in het gevecht om plek één na een touché twee plaatsen prijsgeven, maar wist toch de derde positie veilig te stellen en stond daarmee opnieuw op het podium. In de laatste race werd de rijder uit 's-Gravendeel aangetikt door een concurrent en moest genoegen nemen met een vierde plaats.