Download de KNAF app

Winst en CIK-FIA Karting Academy Trophy-titel voor KTF-karttalent Richard Verschoor; derde plaats Rinus van Kalmthout

Een prachtig succes voor de KNAF Talent First-karttalenten Richard Verschoor en Rinus van Kalmthout. In het Italiaanse Sarno reed de 13-jarige Verschoor in een zinderende finale naar de overwinning in de derde wedstrijd van de CIK-FIA Karting Academy Trophy en pakte daarmee tevens de titel. De 14-jarige Van Kalmthout maakte het Nederlandse succes compleet door na een serie fraaie inhaalraces in de finale beslag te leggen op plaats tien, goed voor een derde positie in de eindstand van het kampioenschap. "Een geweldig resultaat. Ze hebben het super gedaan", was dan ook de terechte conclusie van KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau.

De derde en afsluitende wedstrijd van de CIK-FIA Karting Academy Trophy werd verreden op het Italiaanse circuit van Sarno. In de Academy Trophy wordt gestreden met volledig identiek materiaal door vanuit de nationale autosportfederaties afgevaardigde 12 tot 15-jarige karttalenten. In de eerste twee wedstrijden hadden Richard Verschoor (Benschop) en Rinus van Kalmthout (Hoofddorp) de Nederlandse en KNAF Talent First-eer met topklasseringen al hooggehouden, waardoor het tweetal als vierde respectievelijk tweede in de tussenstand aan de laatste wedstrijd begon.

persbericht ktf verschoor 497x335

De 13-jarige Verschoor kende een uitstekende kwalificatietraining en reed in het 44 deelnemers tellende veld de snelste tijd, om in de daaropvolgende kwalificatieheats twee keer als tweede te worden afgevlagd. Ook de prefinale leverde een tweede plaats op, waardoor het KTF-karttalent vanuit deze positie aan de finale mocht beginnen. In de eindstrijd pakte Verschoor al snel de leiding en hoewel het jonge karttalent de hele race onder zware druk stond, maakte hij geen fouten en pakte op fraaie wijze de overwinning. Met zijn zege scoorde Verschoor voldoende punten om de koppositie in de CIK-FIA Karting Academy Trophy over te nemen en de titel te veroveren. Van Kalmthout werd in de kwalificatie geplaagd door een onwillige motor en bleef steken op plaats 38, waardoor hij zijn kwalificatieheats vanuit het achterveld moest beginnen. Het 14-jarige karttalent toonde echter zijn vechtersmentaliteit door zich via de kwalificatieheats en prefinale op te werken naar een 15de startplaats voor de finale. Ook daarin wist Van Kalmthout weer posities te winnen, passeerde als tiende de finish en eindigde daarmee in het eindklassement van de Academy Trophy op een derde plaats. Met beide rijders in de top drie maakten de KTF-talenten het Nederlandse succes compleet en hun uitverkiezing meer dan waar.

persbericht ktf vkalmthout 500x310

KNAF Talent First-bondscoach voor de karting Marco du Pau had dan ook alle reden tot tevredenheid. "Richard heeft foutloos gereden, volledig volgens het boekje. Op het juiste moment in de finale verdedigen, klasse. Rinus heeft het maximale eruit gehaald na zijn pech in de kwalificatie. Vanuit kansloze positie heeft hij op een circuit waar inhalen heel lastig is, toch veel plaatsen goedgemaakt. Zonder die pech had hij om de eerste plek kunnen meestrijden."