Download de KNAF app

Wilhelmus klinkt voor Ten Voorde op Zandvoort

Zandvoort, 14 oktober 2013 - Voor het eerst in zijn nog jonge autosportcarrière mocht KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde op de hoogste trede van het podium naar het Wilhelmus luisteren. Na in de eerste wedstrijd van de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort al een fraaie tweede plaats te hebben veroverd, reed het net 17 jaar geworden KTF-talent onder uiterst natte en daarmee zeer moeilijke omstandigheden in de tweede wedstrijd vanaf poleposition naar zijn eerste overwinning in de Formule Renault 1.6 NEC Junior. "Een dikke 10. Larry deed precies alles wat hij moest doen. Een super weekend", kon KNAF Talent First-bondscoach Vincent van der Valk dan ook alleen maar vaststellen.

Zandvoort podium 500x333

Het voorlaatste raceweekend van de Formule Renault 1.6 NEC Junior werd verreden tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde (Enschede) kwam daarbij voor het eerst uit in een auto van Stuart Racing Team. In de kwalificatie gaf het net 17 jaar geworden KTF-talent zijn visitekaartje al af door voor beide races naar de poleposition te trainen. Bij de eerste race liet Ten Voorde zich in de eerste ronde nog verrassen door Roy Geerts en hoewel hij vervolgens de snelste rijder op de baan was en het gat naar de leider dicht reed, was een tweede plaats voor het KTF-talent het hoogst haalbare.

Zandvoort TenVoorde 1 250x178Zandvoort TenVoorde 2 250x158

Race twee werd onder uiterst natte en daarmee zeer moeilijke omstandigheden verreden. Foutloos stuurde Ten Voorde zijn Formule Renault 1.6 echter vanaf poleposition naar de overwinning, de eerste in zijn nog jonge autosportcarrière. Zelfs een herstart vanachter de safetycar kon het jonge talent niet van de wijs brengen. "Stuart had een perfecte auto voor me neergezet. In de vrije trainingen was de baan ook al erg nat en toen heb ik de grenzen kunnen opzoeken. Daar had ik nu profijt van want ik wist precies tot hoever ik kon gaan. In de eerste race maakte ik nog een foutje, maar daar leer je dan weer van", aldus een zeer blije Ten Voorde bij wie de eerste overwinning absoluut naar meer smaakte.

Zandvoort TenVoorde 3 250x172Zandvoort TenVoorde 4 250x164

Vincent van der Valk, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport had de verrichtingen van Ten Voorde met tevredenheid gevolgd. "Een super weekend. Het team had de auto voor zowel droge als natte omstandigheden uitstekend voor elkaar. Larry heeft vervolgens gedaan wat hij moest doen, een dikke 10, zeker als je bedenkt dat het een voor hem nieuw team is en een onbekende auto en dat ook nog zonder testkilometers. Vervolgens twee keer poleposition, een tweede plek in race één, de snelste raceronde en race twee winnen. In de regen aan de leiding rijden is heel lastig en de omstandigheden waren voor zo'n jonge, onervaren rijder extreem moeilijk. Hij heeft het heel goed gedaan."

De laatste ronde van de Formule Renault 1.6 NEC Junior titelstrijd wordt volgend weekend verreden op het TT Circuit Assen.