Download de KNAF app

Vliegende start KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen

VLeeuwen WSK Master Adria 1 klein
KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen is het seizoen 2015 uitstekend begonnen. Bij de WSK Gold Cup op Adria International Raceway reed de 16-jarige Nederlander in de finale een prachtige inhaalrace die uiteindelijk een sterke derde plaats opleverde. Een week later was het op hetzelfde Italiaanse circuit opnieuw raak toen het KTF-talent van CRG Keijzer Racing in de eerste wedstrijd voor de WSK Super Master Series in het sterk bezette veld met een derde plaats opnieuw het podium mocht beklimmen.

'Never change a winning team' was voor KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen ondanks het vorig seizoen veroveren van de prestigieuze DKM (Deutsche Kart Meisterschaft)-titel in de KF-klasse en de fraaie vijfde plaats in het CIK-FIA Wereldkampioenschap KF, niet van toepassing. Deze winter werd overgestapt naar het CRG-chassis en dus werd met belangstelling uitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen. Bij de wedstrijden in februari om de Champions Cup (La Conca, Italië) en Winter Cup (Lonato, Italië) toonde het 16-jarige karttalent echter direct zijn snelheid, maar zag dit nog niet beloond met mooie eindklasseringen. Het eerste weekend van maart was het bij de WSK Gold Cup op het Italiaanse Adria International Raceway echter wel raak. In de finale moest Van Leeuwen vanaf de achtste startplaats beginnen, om na een fraaie inhaalrace als derde de finish te passeren. Daarmee was voor de rijder van CRG Keijzer Racing de eerste podiumpositie van het nieuwe seizoen een feit. Een week later stond op hetzelfde circuit de eerste wedstrijd van de WSK Super Master Series op het programma. In het uiterst sterk bezette veld kwam Van Leeuwen als derde uit de kwalificatieheats tevoorschijn, om vervolgens na een tweede plaats in zijn prefinale, in de eindstrijd op te klimmen van plaats vier naar drie. Daarmee stond de 16-jarige KTF-rijder voor de tweede keer op rij op het podium.

Van Leeuwen kijkt dan ook met een goed gevoel op de start van het seizoen terug. "Als je na drie jaar overstapt op een ander chassis, is alles toch net even anders. Het gaat echter erg goed en ik ben meer dan tevreden. Ook vanuit CRG is men erg blij met de recente resultaten." De CRG Keijzer Racing-coureur gaat een druk seizoen tegemoet waarbij naast de drie resterende wedstrijden om de WSK Super Master Series ook het DKM en het CIK-FIA Europees en Wereldkampioenschap op het programma staan.
VLeeuwen WSK Gold Cup Adria 1 klein

VLeeuwen WSK Gold Cup Adria 2 klein
VLeeuwen WSK Master Adria 2 klein
VLeeuwen WSK Master Adria 3 klein