Download de KNAF app

Vincent van der Valk, Gerard Grouve en Marco du Pau benoemd tot bondscoach KNAF Talent First

Vincent van der Valk, Gerard Grouve en Marco du Pau zijn de nieuwe bondscoaches van de Stichting KNAF Talent First. Van der Valk neemt de autorensporttalenten van KNAF Talent First onder zijn hoede, Grouve gaat de KTF-rallytalenten begeleiden, terwijl Du Pau dit gaat doen bij de KTF-karttalenten. Met dit drietal heeft KNAF Talent First drie uiterst ervaren autosporters in huis gehaald. Huub Dubbelman, voorzitter van de Stichting KNAF Talent First, is dan ook zeer verheugd dat dit drietal deze verantwoordelijke functie op zich wil nemen. "Alle drie beschikken ze in hun eigen discipline over enorm veel kennis en ervaring. Daar kunnen onze talenten de vruchten van plukken, waardoor hun leerproces alleen nog maar versneld wordt."

Stichting KNAF Talent First is een initiatief van de nationale autosportfederatie KNAF om jong autosporttalent te begeleiden en te ondersteunen op hun weg naar de top en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF. In dit kader is door KNAF Talent First een meerjaren talentontwikkelingsprogramma opgesteld waarin voor de bondscoaches een belangrijke taak is weggelegd om de door KNAF Talent First geselecteerde talenten te begeleiden, maar eventueel ook nieuw talent in een vroegtijdig stadium te herkennen.

Voor de autorensport is de keuze gevallen op Vincent van der Valk. Deze 36-jarige inwoner van Delft heeft vele jaren zelf geracet, is tegenwoordig in de autosport actief als engineer bij vooraanstaande raceteams en samen met Stefan de Groot de drijvende kracht achter SIMDelft, de racesimulator die door veel coureurs als training wordt gebruikt. "De functie van bondscoach sluit ontzettend goed aan bij de trainingen die ik al aan mijn rijders geef en wat we met de simulator doen", aldus een enthousiaste Van der Valk.

Bondscoach voor de rally is Gerard Grouve. De 51-jarige inwoner van Enter is eigenaar van de Grouve Sports Management Group en was jarenlang teammanager van Van Merksteijn Motorsport, het team uit Hengelo dat kan bogen op vele successen in de Nederlandse rallysport en zelfs diverse World Rally Championship deelnames op zijn naam heeft staan. "Ik vind het leuk om jonge talenten te helpen hun doelen te realiseren", licht Grouve toe.

Bondscoach voor de karting is Marco du Pau. Deze 35-jarige inwoner van Aalsmeer begon al op 11-jarige leeftijd met karten en behaalde in de daaropvolgende jaren vele overwinningen en diverse titels. Vervolgens maakte Du Pau de overstap naar de autorensport om in 2003 een punt achter zijn actieve autosportcarrière te zetten. "Als geen ander weet ik waar je allemaal tegenaan loopt en hoe moeilijk het is om zonder begeleiding van de juiste mensen verder te komen. Karting en autosport is mijn passie en ik ben zeer gemotiveerd om invulling te geven aan deze functie", aldus Du Pau tot besluit.

ktf bondscoaches 500x334