Download de KNAF app

Verstappen oppermachtig in eerste wedstrijd Wereldkampioenschap KF-klasse

Brandon (Groot-Brittannië), 3 september 2013 - Max Verstappen heeft op soevereine wijze de eerste wedstrijd van het Wereldkampioenschap karting in de KF-klasse op zijn naam geschreven. Op het Engelse PF International circuit in Brandon was de 15-jarige Nederlander zelfs zo dominant, dat de CRG-rijder in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken zette, alle kwalificatieheats als eerste afsloot en vervolgens ook in de prefinale en finale als winnaar werd afgevlagd. Met nog één wedstrijd te gaan, maakt Verstappen een grote kans om weer een internationale titel aan zijn fraaie reeks van dit seizoen toe te voegen.

KSP KF VERSTAPPEN MAX 5580 500x333

Het Wereldkampioenschap karting in de KF-klasse bestaat uit twee races waarvan de eerste afgelopen weekend op het Engelse PF International circuit van Brandon werd verreden. In het uiterst competitieve veld zette Max Verstappen in de kwalificatie al de snelste tijd op de klokken. Op zaterdag stonden er vervolgens vier kwalificatieheats op het programma en ook daarin was de 15-jarige Nederlander met vier afgetekende overwinningen oppermachtig. Vanaf poleposition schreef Verstappen vervolgens de prefinale op zijn naam, waarna de CRG-rijder ook in de finale weer vanaf de eerste startplaats mocht vertrekken. Ook in de finale stond er geen maat op het supersnelle talent, want nadat Verstappen in de eerste ronden nog gevolgd werd door enkele concurrenten, moesten zijn belagers al snel lossen en reed Verstappen soeverein naar de overwinning. Met zijn afgetekende zege voert Verstappen uiteraard ook de tussenstand in het wereldkampioenschap aan. "In de prefinale kon ik direct een voorsprong pakken en toen er achter mij een gevecht ontstond, was dat alleen maar in mijn voordeel. In de finale moest ik er alleen voor zorgen dat ik na de start niet werd ingehaald en dat lukte. Vanwege de bandendruk waren de eerste paar rondjes zoals verwacht even moeilijk. Vanaf halverwege de race ben ik meestal heel snel en kan de rest het niet meer bijbenen. Toen er achter mij een gevecht ontstond om de tweede plek, kon ik een gat slaan dat alleen maar groter werd", aldus een tevreden Verstappen.

Max Verstappen KF Wereld Kampioenschap Rnd 1 - PFI 499x750

De tweede wedstrijd van het Wereldkampioenschap in de KF-klasse wordt in november verreden in Bahrein. Eerder dit jaar schreef Verstappen al de Europese titel in de klasse KF en de klasse KZ op zijn naam en met zijn zege in Engeland is het 15-jarige talent hard op weg om daar in november weer een titel aan toe te voegen. Marco du Pau, KNAF Talent First-bondscoach voor de karting stak zijn bewondering voor de prestaties van Verstappen dan ook niet onder stoelen of banken. "Hij is nu al aan een uniek seizoen bezig, want voor zover ik me kan herinneren is er in de geschiedenis van de kartsport nog niemand in geslaagd zo vroeg in het seizoen al zoveel overwinningen en titels op zijn naam te schrijven. En de dominante wijze waarop hij dat doet, maakt het nog extra bijzonder."