Download de KNAF app

Van der Eijk ziet foutloos optreden in Rallye Sulinger Land niet beloond

KTF-rallytalent Leo van der Eijk kan terugkijken op een uitstekend buitenlands rallydebuut. In de zware en afwisselende Rallye Sulinger Land zette Van der Eijk scherpe tijden op de klokken en stuurde zijn Chevrolet Kalos foutloos over de veertien lastige proeven. Twee lekke banden op proef zes zorgden er echter voor dat de KNAF Talent First-rijder zijn sterke optreden niet met een mooie klassering beloond zag. "Het was een supergave rally en een geweldige ervaring waarvan ik weer ontzettend veel heb geleerd", blikte het KTF-talent terug op zijn eerste buitenlandse rally.

van der eijk sullinger land 2013 450x271

Met de Rallye Sulinger Land, de tweede wedstrijd meetellend voor het Nederlands Rallykampioenschap, kreeg KNAF Talent First-rijder Leo van der Eijk in zijn eerste rally-optreden buiten onze landsgrenzen meteen 143 kilometer aan klassementsproeven over bochtige en heuvelachtige Duitse wegen voorgeschoteld. Genavigeerd door Annemieke Hulzebos maakte het 21-jarige KTF-talent geen fouten en liet daarbij in het 138 equipes tellende veld, snelle tijden optekenen. Twee lekke banden op proef zes leverden echter 14 minuten achterstand op. De 86ste plaats algemeen en een vierde plaats in de Divisie 6 deden dan ook geen recht aan het sterke optreden van het KTF-rallytalent, die aan het slot van de rally met de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam tijden rond de 58ste plaats liet noteren. "Het was echt geweldig. In het begin hadden we een probleempje met de remmen, maar dat was snel opgelost. Met de Kalos over die gravelproeven rijden en glijden is super. Helaas kregen we juist in een lange proef op die losse steentjes binnen twee kilometer twee lekke banden. Daarna ging het echter weer probleemloos. Ik ben dan ook meer dan tevreden. Ik heb hier meer geleerd dan in vier rally's bij elkaar en daarbij zijn we ook weer gefinisht. Daarmee hebben we aan de doelstellingen voldaan", aldus Van der Eijk.

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally, had met veel plezier naar 'zijn' talent gekeken. "Een puike wedstrijd van Leo. Hij reed keurige tijden, was foutloos, heeft zijn opdrachten goed uitgevoerd en luistert ook nog goed naar adviezen. Zo nam hij twee in plaats van één reservewiel mee op die lange proef en dat bleek achteraf hard nodig. Wat mij betreft is hij duidelijk klaar voor de volgende stap, de Nissan 350Z."

In Duitsland kwam nog een tweetal rijders met een KTF-achtergrond aan de start. Kevin Kooijman presteerde in zijn tweede rally met de Mitsubishi Lancer EVO X R4 van het Deltion Rallyteam opnieuw uitstekend en wist in diverse klassementsproeven een top vijf klassering te behalen. Uiteindelijk legde Kooijman, met Hans van Goor aan zijn zijde, beslag op plaats acht algemeen en werd daarmee vierde in de Divisie I. Hans Weijs jr. haalde met de Nissan 350Z van het Deltion Rallyteam, na problemen op proef drie, de finish niet.