Download de KNAF app

Ups en downs voor het Deltion Rallyteam in Hengelo

Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met vier rallyauto's aan de start van de CONRAD Euregio Rally en de CONRAD Twente Short-Rally. Deze rally's vinden jaarlijks in en nabij Hengelo plaats. De rally's verliepen anders dan verwacht, twee van de vier auto's hebben uiteindelijk de finish bereikt. Het onderhoud van de rallyauto's werd verzorgd door de studenten uit de Deltion Autosportklas.

KNAF Talent First Kevin Kooijman en Hans van Goor hebben het seizoen als ware kampioenen afgesloten, door in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z eerste te worden in de C8 klasse en tiende in het algemeen klassement. Ook voor nieuwkomers Pierre Brouwer en Marc Groeneveld verliep de rally erg voorspoeding. Zij kwamen in actie tijdens de Short-Rally in een nieuwe, door de studenten uit de Autosportklas opgebouwde Nissan 350Z. Ze zijn derde in het algemeen klassement geworden en eerste in de C8 klasse. Gerald Pleizier, coördinator van het Deltion Rallyteam: "Een geweldige prestatie van het team! Een complete auto opbouwen en dan tijdens de eerste rally bijna geen technische problemen tegenkomen, dat is echt uniek!"

euregio rally 3 500x333

Eric Bolhaar en Gert Kamphuis moesten hun strijd al na drie proeven staken, door een kapotte waste gate. Dit is een klep die de turbodruk regelt. Ook KNAF Talent First Leo van der Eijk en Fred Boer hadden minder geluk. Leo: "Tot zondagochtend verliep de rally erg voorspoedig. Tot ik tijdens klassementsproef acht een kleine inschattingsfout maakte, waardoor we met één wiel in de berm raakten en vervolgens vast kwamen te zitten in een sloot. Erg balen, maar we gaan vol positieve energie op naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen."

euregio rally 2 500x333

euregio rally 4 500x333

In de Deltion Autosportklas zitten studenten van de niveau-4 opleiding Technisch Specialist Personenauto's, die naast hun normale opleiding kennis en ervaring op willen doen gericht op de autosport. De studenten uit de Autosportklas 2012 kwamen afgelopen weekend voor het laatst in actie. Tot de Kerstvakantie gaan ze zich richten op het inwerken van een nieuwe lichting studenten. Meer informatie over het Deltion Rallyteam en de Deltion Autosportklas staat op www.deltion.nl/rallyteam. Daarnaast zijn de ontwikkelingen van het team te volgen op Facebook, Twitter en Youtube.

euregio rally 1 500x333

Het Deltion Rallyteam wordt ondersteund door; het Ministerie van Defensie, Unica Schutte ICT, Salland Olie, KNAF Talent First, Securitas, Aldivèr accent op Werk en Leerbanen, Autoschade Kroes, Broekhuis Verzekeringen, Wevers Sport, De Kleine Reclame, BioMCN, Zomer Motorentechniek en Delta Press.

euregio rally 5 500x333