Download de KNAF app

Unieke hattrick voor Max Verstappen op Spa-Francorshamps

Max Verstappen heeft met drie overwinningen uit drie wedstrijden de vijfde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 volledig naar zijn hand gezet. Vooral de manier waarop de pas 16-jarige KNAF Talent First-rijder op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps naar deze unieke hattrick reed, maakte grote indruk. De Formule 3-debutant is de eerste rijder die er dit seizoen in slaagt alle wedstrijden in één weekend winnend af te sluiten en steeg naar de derde plaats in het kampioenschap. "Super! Drie races achter elkaar winnen op het mooiste circuit op de kalender is helemaal top", klonk het dan ook uit de mond van Max Verstappen na het horen van het Wilhelmus.

persbericht ktf verstappen spa podium 500x353
De vijfde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Formule 3 werd verreden op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps, algemeen beschouwd als het meest uitdagende circuit ter wereld en dat door zijn extreem moeilijke en snelle bochtencombinaties te boek staat als een echt rijderscircuit waar talenten tot hun recht komen. Vanaf de eerste ronde in de vrije trainingen had Max Verstappen meteen de snelheid te pakken en onderstreepte zijn bedoelingen door de eerste wedstrijd vanaf startplaats twee winnend af te sluiten. "Vanuit de slipstream kon ik in de eerste ronde de leiding nemen en een kleine voorsprong opbouwen. Door de safetycar werd dat weer teniet gedaan, maar ook de herstart ging goed. Wel werden de banden in de laatste ronden minder, maar ik kon de aanval van Lucas Auer afslaan", aldus de KNAF Talent First-rijder. De tweede race op zaterdag leek een herhaling van race één want ook nu had de vanaf startplaats twee vertrokken Verstappen al in de eerste ronde de leiding in handen om deze ook niet meer af te staan. "Het was eigenlijk redelijk gemakkelijk om de leiding te behouden. Alleen bij de herstart na de safetycar was het even opletten. Ocon was snel op het rechte stuk omdat hij minder vleugel had staan", aldus een meer dan tevreden KTF-rijder.
persbericht ktf verstappen spa actie 500x333
Op zondag maakte de 16-jarige Verstappen de hattrick compleet en vooral de manier waarop was indrukwekkend. Vanaf startplaats vijf had de Nederlander in de eerste bocht al twee tegenstanders te pakken om na de eerste doorkomst in een fraaie passeerbeweging vanaf plek drie de leiding te nemen. Een fel aanvallende kampioenschapsleider Ocon moest ook zijn meerdere erkennen in de foutloos rondgaande Verstappen. Slechts één keer wist de Fransman Verstappen vanuit de slipstream de passeren, maar met een fenomenale beweging pakte de KTF-rijder de leiding meteen weer terug. En daarmee klonk voor de derde maal in een weekend het Wilhelmus in de Ardennen. "Je krijgt maar weinig kansen, dus die moet je ook grijpen. Ik remde iets later en Ocon best vroeg en daardoor kon ik hem buitenom passeren. De laatste ronden verwachtte ik nog een aanval van hem, maar ik kwam telkens goed weg uit de hairpins en chicane, dus eigenlijk had hij geen kans", stelde de drievoudig winnaar tevreden vast.
persbericht ktf verstappen spa leiding 500x333
Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport was uiteraard vol lof over de prestaties van Verstappen: "Briljant! Hij heeft fantastisch gereden, ook tactisch. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken in de komende races."