Download de KNAF app

Uiterst succesvolle Vechtdalrally voor KTF-rallytalenten

Met een tweede plaats voor Leo van der Eijk en een derde positie voor Mats van den Brand hebben beide KNAF Talent First-rallytalenten tijdens de Vechtdalrally een topklassering in de Nissan 350Z Challenge gescoord. KTF-rallytalent 2013 Mike Veldhuisen maakte op de wegen rond Hardenberg zijn rallydebuut en deed dat uitstekend door niet alleen foutloos naar de finish te rijden, maar ook nog zijn klasse te winnen. "Een prima weekend, de drie KTF-rijders in hun klasse allemaal in de top drie", kon Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally dan ook tevreden vaststellen.

vechtdal rally-knaf talent first leo vd eijk 500x283

Na zijn kennismaking met de Nissan 350Z in de ELE Rally, was de Vechtdalrally voor Leo van der Eijk zijn eerste rally waarin gestreden moest worden om punten voor de Nissan 350Z Challenge. Het 21-jarige KTF-rallytalent uit Nieuwerkerk aan den IJssel weerde zich uitstekend en reed, genavigeerd door Annemieke Hulzebos, naar een mooie tweede plaats in deze zwaarbevochten Challenge. "De eerste proef was weer even wennen, maar daarna ging het steeds beter en heb ik lekker gereden. Bij de tweede omloop van drie proeven begon het te regenen en aangezien ik nog nooit met de Nissan onder natte omstandigheden had gereden, was dat even lastig, maar ook dat ging steeds beter. Bij de laatste service kozen we voor opgesneden slicks en dat bleek achteraf de juiste keuze, want hoewel het een spannende strijd was met Mats van den Brand, kon ik hem net voorblijven. Ik ben heel tevreden, niet alleen met het resultaat, maar ook dat we zonder grote risico's te nemen op zowel hard als onverhard goede tijden scoorden en een degelijke rally hebben gereden. De auto gaf vertrouwen en vooral tegen het eind waren we ook op nat snel", aldus de runner-up van de 350Z Challenge.

vdeijk vechtdal01 webversie 498x280

Met een derde plaats in de Nissan 350Z Challenge deed KTF-rallytalent Mats van den Brand het ook uitstekend. "Toch heb ik een dubbel gevoel bij deze uitslag", aldus de inwoner van Sint-Oedenrode. "Voor het kampioenschap heb ik goede zaken gedaan, want daarin sta ik nu eerste. Maar op proef twee ging de versnellingsbak stuk en omdat ik daar ook proef drie mee moest rijden, verloor ik veel tijd. De monteurs van Verkooijen hebben het vervolgens super gedaan door de bak binnen dertig minuten te wisselen. In de laatste omloop koos ik voor intermediate banden, maar dat leverde geen voordeel op. Met de top drie in onze klasse zo dicht bij elkaar, was het een superleuke strijd."

De Vechtdalrally betekende het rallydebuut van KNAF Talent First rallytalent 2013 Mike Veldhuisen. De 21-jarige inwoner van het Noord-Hollandse Grosthuizen mocht zijn eerste rally afwerken in de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam en deed dat uitstekend door niet alleen de 108 kilometer aan klassementsproeven foutloos uit te rijden, maar genavigeerd door Arjan Wissink ook nog eens de winst in zijn klasse voor zich op te eisen. "Alles was natuurlijk nieuw voor me, maar het ging goed. We zijn rustig begonnen en het wat snelheid betreft geleidelijk opgebouwd. Het is heel vreemd om voor het eerst met 150 km/u op een bocht af te rijden die je niet kent en dan blind op je navigator te moeten vertrouwen. Dat vertrouwen groeide snel en daarmee gingen we ook steeds harder. Ik heb niet alleen ontzettend veel geleerd, maar ook genoten. Arjan begeleidt me uitstekend", aldus een tevreden Veldhuisen na zijn eerste rally.

vechtdal rally - knaf talent first mike veldhuisen 500x333

Gerard Grouve, KNAF Talent First-bondscoach voor de rally, kon dan ook terugkijken op een voor zijn pupillen meer dan geslaagde Vechtdalrally. "Een prima weekend natuurlijk. Leo heeft keurig gereden. Toen hij op slicks in de regen moest rijden, heeft hij even voorzichtig gedaan en dat was heel verstandig. Een tweede plaats bij je eerste officiële optreden in de Nissan 350Z Challenge is heel fraai. Mats heeft wat pech gehad, maar scoort toch weer goed. Voor Mike was het de eerste keer en dus wennen. Hij heeft netjes gereden. De samenwerking met zijn navigator verliep ook goed. Kortom ook voor hem een keurige rally."

dsc03359 webversie 498x280