Download de KNAF app

Tweemaal punten voor Richard Verschoor in FIA Formule 3 op Sochi Autodrom

TeamNL-rijder Richard Verschoor is in het afsluitende weekend van het FIA Formule 3 Kampioenschap tot twee keer toe in de punten geëindigd. Na twee sterk gereden races legde de 18-jarige MP Motorsport-piloot op Sochi Autodrom in de eerste wedstrijd beslag op een tiende plaats om in race twee zelfs als zevende te worden afgevlagd. Verschoor kan daarmee terugkijken op een sterk slot van het seizoen waarin hij in vier opeenvolgende wedstrijden punten scoorde.

De achtste en laatste ronde van het FIA Formule 3 Kampioenschap werd verreden op Sochi Autodrom, een semi-stratencircuit op het park in Sotsji waar in 2014 de Olympische Winterspelen werden gehouden. Met zijn twee vierde plaatsen van de vorige wedstrijden in Monza nog vers in het geheugen, wilde TeamNL-rijder Richard Verschoor het seizoen ook positief afsluiten.

R.Verschoor sotsji.03

In de kwalificatie zat het de 18-jarige MP Motorsport-rijder echter niet mee, maar met een sterke slotronde wist Verschoor nog op te klimmen van de 20ste naar de 13de positie. Daarmee was de Nederlander weliswaar opnieuw ruim de snelste rijder van zijn team, maar tevreden kon hij allerminst zijn omdat het zijn uitgangspositie voor een goed resultaat in de races er niet beter op maakte. “Mijn rondje was absoluut goed, maar ten opzichte van de twee topteams komen we snelheid tekort”, aldus Verschoor over zijn kwalificatie.

R.Verschoor sotsji.02

Bij de start van race één viel Verschoor terug naar plek 17, maar ook nu weer bleek het wedstrijdtempo van de TeamNL-rijder meer dan uitstekend. De MP Motorsport-piloot noteerde rondetijden die niet onderdeden voor de rijders net achter de top vijf van het veld en met enkele inhaalacties en door goed te profiteren van fouten van andere rijders wist Verschoor op te klimmen naar plek tien, goed door één punt in het kampioenschap. “Mijn start was niet goed en vervolgens zat ik in de eerste bocht ook nog aan de verkeerde kant, wat me nog een paar plaatsen kostte. Daarna was het echter een goede race”, aldus de Nederlander.

R.Verschoor sotsji.05

Zijn finishplek in race één was ook meteen zijn startpositie voor de afsluitende wedstrijd van het seizoen. Bij de start passeerde de MP Motorsport-rijder een concurrent en kwam als negende uit de eerste ronde tevoorschijn. Daarna ontstond er een mooie strijd met de Japanner Yuki Tsunoda, die door het wegvallen van twee concurrenten opeens om de zesde positie ging. Na enkele keren stuivertje wisselen had Verschoor de Japanner definitief te pakken en leek op weg naar een sterke zesde positie. In de voorlaatste ronde had Verschoor echter geen verweer tegen de aanstormende Ye Yifei en passeerde zo als zevende de finish. Daarmee eindigde het TeamNL-talent voor de tweede keer dit weekend en zelfs de vierde keer op rij in de punten.

R.Verschoor sotsji.07

“Dit was een hele goede race. De start was goed en ik kon ook de banden goed managen. Om Tsunoda af te schudden moest ik echter flink pushen waardoor de banden in de laatste ronden te warm waren. Tegen Ye Yifei kon ik dan ook niets meer beginnen. Over het totale weekend en mijn eigen performance ben ik tevreden. Het racetempo was zoals zo vaak dit seizoen goed en opnieuw was ik de snelste rijder van het team. Voor de vierde keer op rij in de punten is ook lekker. De kwalificatie is echter zo belangrijk. We moeten nu van te ver terugkomen om echt voor de topposities te kunnen gaan”, keek Verschoor terug op zijn laatste raceweekend van het seizoen.

In de eindstand van het kampioenschap legde Verschoor met een totaal van 34 punten beslag op de 13de plaats.

R.Verschoor sotsji.06

Foto's: Dutch Photo Agency