Download de KNAF app

Tweede EK-titel Verstappen, van Leeuwen op podium!

Ortona (Italië), 22 juli 2013 - Prachtige successen voor twee Nederlandse karttalenten bij de tweede ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF en KF-Junioren in het Italiaanse Ortona. Met een tweede plaats in het dagklassement veroverde Max Verstappen (15 jaar) de titel in de KF-klasse, terwijl het 14-jarige KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen bij de KF-Junioren als zevende de finish passeerde en met evenveel punten als de kampioen derde werd in het eindklassement. "Een topweekend voor het Nederlandse karten. Martijn heeft super gereden en verdiende eigenlijk de titel en wat Max presteert is uniek", aldus een nog nagenietende Marco du Pau, KNAFTalent First-bondscoach voor de karting.

De tweede en tevens laatste ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap KF en KF-Junioren werd verreden in het Italiaanse Ortona. Na de eerste wedstrijd in het Spaanse Alcaniz bezette KNAF Talent First-rijder Martijn van Leeuwen in de KFJ-klasse de derde plaats, terwijl Max Verstappen met een identieke uitgangspositie titelkansen had in de KF-klasse. In de kwalificatie zat Van Leeuwen in Ortona in de groep die op het heetst van de dag in actie moest komen en bleef daardoor steken op een 22ste plaats.In de heats knokte het KTF-karttalent zich echter sterk terug naar een vierde plaats, waarbij een tweede plaats in de pre-finale goed was voor een vierde startplaats in de finale. Daarin lag Van Leeuwen met een tweede plaats op titelkoers, toen hij uit de baan werd getikt en als twaalfde pas zijn weg weer kon vervolgen. In de resterende ronden wist Van Leeuwen zich nog op te werken naar plaats zeven en daarmee eindigde het 14-jarige Nederlandse karttalent samen met twee concurrenten met een gelijk puntentotaal op een eerste plaats in het kampioenschap. Op basis van het aantal overwinningen werd Van Leeuwen echter als derde geklasseerd. "Een onnodige fout van de jongen achter me. Erg jammer, al ben ik met een derde plaats ook blij", aldus een nuchtere Van Leeuwen. Jarno Opmeer was het tweede KTF-talent in de KFJ-klasse. In zijn heats wist de pas 13-jarige Opmeer steeds tussen de tiende en vijftiende plaats te finishen, maar een 18de positie in de pre-finale was net niet voldoende om tot de eindstrijd door te dringen.

martijn van leeuwen 9147  web  250x164van leeuwen ek kfj ortona2013 250x178

Max Verstappen is aan een onvoorstelbare zegereeks bezig en verlengde deze serie in Ortona met de Europese titel in de klasse KF. Na een vijfde plaats in de kwalificaties kwam het 15-jarige karttalent als tweede uit de heats tevoorschijn, om vervolgens de tweede pre-finale op zijn naam te schrijven. In de finale was vervolgens een tweede plaats meer dan voldoende om met grote overmacht de Europese titel in de KF-klasse in de wacht te slepen.

verstappen ek kf ortona 2013 250x167verstappen jr en sr ortona 2013 250x167

Marco du Pau, KNAF Talent First-bondscoach voor de karting: "Martijn heeft super goed gereden. Hij had de snelheid om de finale zelfs te winnen, maar die tik deed hem de das om. Hij had de titel absoluut verdiend, maar komt nu één puntje tekort. Dat is heel zuur. Max is een klasse apart en het is uniek wat hij dit jaar presteert. Voor Jarno was het jammer. Hij had de snelheid voor de top tien, maar zat steeds op de plekken waar de klappen vielen."