Twee maal Top 5 voor Larry ten Voorde in Formule Renault 1.6

Een week na zijn eerste podium in de Formule Renault 1.6 NEC Junior heeft KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde met twee top vijf klasseringen opnieuw goed gescoord. Op de Nürburgring veroverde het 16-jarige KTF-talent in de eerste race een vierde plaats, om in de tweede race als vijfde te worden afgevlagd. "Echt tevreden ben ik pas als ik win, maar ik heb weer veel ervaring opgedaan en veel geleerd en dat is in dit stadium heel belangrijk", aldus de ambitieuze Ten Voorde over zijn vierde raceweekend in de Formule Renault 1.6 NEC Junior.

tenvoorde nbring 01 500x333

Het vierde evenement op de kalender van de Formule Renault 1.6 NEC Junior, de opstapklasse voor jong formulewagentalent, werd verreden op de vermaarde Nürburgring in de Duitse Eifel. Voor het 16-jarige KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde (Enschede) alweer een circuit waar hij nog nooit eerder gereden had en des te groter de uitdaging om zijn derde plaats van vorig weekend op het Belgische Circuit Zolder een mooi vervolg te geven. "Als je er aan de buitenkant naar kijkt, lijkt het een makkelijk circuit, maar het is in de praktijk toch best lastig en technisch moeilijk", aldus Ten Voorde na zijn eerste kennismaking met de Duitse Grand Prix-piste.

tenvoorde nbring 02 250x167tenvoorde nbring 03 250x167

In de kwalificatie zette Ten Voorde voor de eerste race de vijfde en voor race twee de zesde tijd op de klokken, maar wist dat er meer ingezeten had. "Ten opzichte van de vrije training was het gat naar de nummer één in de kwalificatie al een heel stuk kleiner. Helaas remde ik in mijn snelste ronde een keer te laat en spinde", aldus Ten Voorde. In de eerste race wist het KTF-talent al snel één plaats goed te maken en liggend op een vierde positie het gaatje naar plek drie dicht te rijden. Een podium zat er echter niet meer in. In race twee wierp een mindere start roet in het eten. In de vierde ronde kon Ten Voorde nog een concurrent passeren en legde zo beslag op plaats vijf en veroverde daarmee opnieuw kostbare punten voor de titelstrijd in de Formule Renault 1.6 NEC Junior. "De eerste race ging best goed en nadat ik een plekje gewonnen had, kon ik aansluiting vinden bij het groepje voor me. Helaas maakte ik toen een paar foutjes en waren ze weg. In race twee was mijn start niet goed en vielen er al snel grote gaten waardoor een vijfde plaats het hoogst haalbare was", keek Ten Voorde op zijn vierde raceweekend terug. "Ik heb weer veel ervaring opgedaan en veel geleerd en daarmee ben ik alles bij elkaar wel tevreden, maar echt tevreden ben ik pas als ik op de hoogste trede van het podium sta", aldus het KTF-talent tot besluit.

tenvoorde nbring 04 250x167tenvoorde nbring 05 250x167

De volgende ronde van de Formule Renault 1.6 NEC Junior wordt verreden op Circuit Park Zandvoort, het circuit waar Ten Voorde eerder dit jaar zijn autorensportdebuut maakte.