Download de KNAF app

Twee keer podium voor Ten Voorde in seizoensafsluiter

Assen, 21 oktober 2013 - KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft op TT Circuit Assen bij de afsluitende wedstrijden van de Formule Renault 1.6 NEC Junior zijn sterke serie uitslagen met twee podiumposities een passend vervolg gegeven. Na in de eerste wedstrijd als derde de finish te zijn gepasseerd, reed Ten Voorde in race twee afgetekend aan de leiding. In de laatste ronde liet de voor Stuart Racing Team uitkomende Ten Voorde echter zijn teamgenoot passeren, die daarmee de titel in deze opstapklasse voor jong formulewagentalent in de wacht sleepte. "Larry was absoluut de snelste en verdiende het om te winnen. Hij dacht echter aan het teambelang en dankzij hem staan we hier nu met de kampioenschapsbeker", aldus een dolblije teambaas Liroy Stuart.

FR1.6 Assen podium 500x333

Het zesde en laatste raceweekend van de Formule Renault 1.6 NEC Junior werd verreden op TT Circuit Assen. Na zijn overwinning nauwelijks een week geleden op Circuit Park Zandvoort, kwam KNAF Talent First-autorensporttalent Larry ten Voorde (Enschede) ook nu weer uit voor Stuart Racing Team en zette in de kwalificatie op slechts 0,1 seconde van de poleposition de vierde tijd op de klokken. In de eerste race toonde het 17-jarige KTF-talent zijn strijdlust door in de eerste ronde de derde plaats te veroveren en na een fraai gevecht met de Mexicaan Patricio O'Ward deze podiumpositie tot de finish vast te houden. "In het begin leek ik de top twee nog bij te kunnen halen, maar daarna reden ze toch iets weg. Met een derde achtereenvolgend podium ben ik echter ook blij", aldus Ten Voorde na afloop.

Assen FR16 20 okt 1 249x159Assen FR16 20 okt 237x158

In de tweede race werd duidelijk dat Ten Voorde in zijn eerste autorensportseizoen veel heeft geleerd. Na een mindere start knokte de KTF-rijder zich vanaf plaats zes met fraaie inhaalacties naar voren om vervolgens zelfs de leiding te nemen en weg te rijden bij het veld. Daarbij noteerde Ten Voorde ook nog de snelste rondetijd van de wedstrijd en leek onbedreigd op de overwinning af te stevenen. Op de tweede plaats lag echter zijn Stuart Racing-teamgenoot Roy Geerts en de enige manier waarop die kampioen kon worden, was het scoren van een overwinning. In de laatste ronde liet Ten Voorde zijn teamgenoot voorbij en hoewel hij zelf genoegen moest nemen met plaats twee, sleepte zijn teamgenoot daardoor de titel binnen. "Het was een mooie race en ik had de snelheid goed te pakken. Natuurlijk had ik liever zelf gewonnen, maar dit was voor het team de beste oplossing", blikte Ten Voorde met gemengde gevoelens terug.

FR1.6 Assen TenVoorde 1 250x167FR1.6 Assen TenVoorde 2 245x167

Vincent van der Valk, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport had genoten van het rijden van 'zijn' pupil. "Larry heeft laten zien dat hij terecht KTF-talent is. Ik ben echt trots op de vooruitgang die hij zeker in de tweede helft van het seizoen heeft geboekt Polepositions, vier podiumposities op rij, een overwinning, snelste rondetijden, inhaalraces, agressief en aanvallend rijden maar wel met verstand. Heel mooi om te zien."

AssenFR16 20okt 250x155FR1.6 Assen TenVoorde 3 231x154