Download de KNAF app

Trainingskamp KNAF Talent First Karting selectie succesvol verlopen

Begin september kwam de jonge KNAF Karting Selectie 'Beloftes' (8 - 13 jaar) twee dagen samen voor het eerste KNAF Talent First trainingskamp. Bondscoach Randolph Bath en zijn team van scouts (oud-kartkampioenen Michael Vacirca, Peter de Bruijn, WillemJan Keizer en Aad van Daalen) hadden een intensief trainingsprogramma voor de selectie samengesteld. Daarbij ging het voornamelijk om de kart techniek; maar ook was er aandacht voor andere facetten die belangrijk zijn in de kart sport.

De eerste dag werden de 14 kart talenten na een korte kennismaking opgedeeld in twee groepen en binnen die groep ook weer in twee groepjes van 3 of 4 rijders, die gekoppeld werden aan een van de scouts. Er werd die dag op het circuit van Berghem vooral veel gereden en testjes gedaan met remproeven, pylonen om gedwongen andere lijnen in bochten te rijden en tegengesteld rijden (om een 'ander' circuit te simuleren). Bondscoach Randolph Bath en de vier scouts kregen die eerste dag versterking van het jonge Nederlandse supertalent Nyck de Vries (onlangs tot wereldkampioen gekroond), die uit eigen ervaring de nog jongere talenten kon adviseren. 's Avonds werd er gezamenlijk gegeten in het hotel waar men verbleef en spraken Randolph Bath en Len van Leeuwen (Organisator 4-takt wedstrijden) met de ouders/begeleiders van de jonge coureurs.

knaf022 150x100knaf026 150x100knaf046 150x100

De tweede dag vond plaats op het circuit van Veldhoven. Daar begon de dag met een looptraining onder leiding van KNAF Topsportcoördinator Maarten van Wesenbeeck. Behalve weer veel rijden vonden er ook workshops plaats over veiligheid en over het CIK-FIA EduKart programma. Aan het eind van de dag was er uiteraard een evaluatie en konden de scouts samen met de ouders/begeleiders het P.O.P. (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) opstellen voor elk van de karters. In het najaar zullen de talenten nog twee keer bij elkaar komen, een keer op het Nationaal Sportcentrum Papendal voor het fysieke aspect en nog een keer op een kartcircuit. Tijdens de races op het circuit van Berghem op 26 september en op 17 oktober zal bovendien met behulp van een uniek videosysteem (Sports Brother van United Broadcast Facilities) opnames worden gemaakt die later zullen worden gebruikt bij het verder ontwikkelen van de rijtechniek van elke karter uit de Nationale Selectie.

knaf036 150x100knaf110 150x100knaf146 150x100

Deelnemers en organisatie kijken terug op een zeer geslaagd trainingskamp: "We hebben positieve reacties gekregen van zowel de scouts, als van de rijders en hun begeleiders," vertelt Randolph Bath. "En dat is natuurlijk fijn te horen. We hopen een klein steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van deze jonge talenten en wie weet volgen er nog vele Nederlandse wereldkampioenen na Nyck de Vries!"

knaf037 150x100knaf083 150x100knaf131 150x100