Download de KNAF app

Top zeven klasseringen voor Richard Verschoor en Jarno Opmeer op Spa-Francorchamps

opmeer spa.02
KNAF Talent First-autorensporttalent Jarno Opmeer heeft op Spa-Francorchamps met een zesde plaats in de derde Eurocup Formule Renault 2.0-race zijn beste klassering van dit seizoen behaald. Een fraaie inhaalrace had de 17-jarige MP Motorsport-rijder in de tweede wedstrijd al een tiende positie opgeleverd. KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor behaalde in de eerste race van het Spa-weekend een zevende plaats, maar zag in race drie een topklassering in rook opgaan toen de 16-jarige KTF Red Bull Junior op een vijfde plaats liggend met een concurrent in aanraking kwam en moest opgeven.

Tijdens de negende ronde van de Eurocup Formule Renault 2.0 stonden er op het Belgische Spa-Francorchamps drie wedstrijden op het programma. In de kwalificatie zette KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor tot twee keer toe in zijn groep een sterke vierde tijd op de klokken en daarmee mocht de 16-jarige KTF Red Bull Junior in de eerste en derde race in het 34 auto’s tellende veld vanaf een kansrijke zevende startplaats vertrekken. KNAF Talent First-autorensporttalent Jarno Opmeer deed daar in zijn groep met twee keer een zesde plaats nauwelijks voor onder, waardoor de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-rijder in race één de elfde en in race drie de twaalfde startpositie mocht innemen.

verschoor spa.04
In de eerste race op zaterdagochtend hadden de twee MP Motorsport-rijders echter niets aan hun goede uitgangspositie. Het om zijn wisselvallige weer beruchte Grand Prix-circuit in de Ardennen was gehuld in een dichte mist. Er werd nog wel achter de safetycar gestart, maar na 13 minuten kwam de rode vlag uit en werd de race beëindigd zonder dat er een meter op snelheid was geracet. Verschoor werd daardoor als zevende en Opmeer als elfde geklasseerd. Gezien de gereden tijd werden er voor het kampioenschap de helft van het normale aantal punten toegekend en mocht Verschoor dus drie punten aan zijn totaal toevoegen.

opmeer spa.01
In race twee waren de condities een stuk beter, maar de uitgangsposities van de twee KTF-rijders met een 13de respectievelijk 16de startplaats een stuk minder. In de aanvangsfase wisten zowel Verschoor als Opmeer een paar plaatsen goed te maken. In de strijd die daarna ontstond verloor Verschoor een positie en werd als twaalfde geklasseerd, terwijl Opmeer zijn opmars wist voort te zetten en met een tiende plaats nog net een punt voor het kampioenschap kon scoren.

verschoor spa.02
De derde wedstrijd van het weekend leek voor beide KTF-rijders op het uitdagende circuit een absolute topklassering op te gaan leveren. Verschoor lag na de start al snel op de zesde plaats om vervolgens met een fraaie inhaalactie buitenom de vijfde positie te veroveren. Een paar bochten verder deed de rijder die hij net had ingehaald een poging om zijn positie te heroveren, maar daarbij raakte het tweetal elkaar waardoor de MP Motorsport-coureur met een gebroken wielophanging moest opgeven. Een mooi resultaat ging daarmee in rook op. “De snelheid was heel goed en daarmee was het toch een goed weekend, al zie je dat helaas in het resultaat niet terug. In de eerste kwalificatie maakte ik nog een foutje, anders had ik nog een paar plaatsen verder naar voren gestaan. Race één was natuurlijk jammer, en race twee verliep wat ongelukkig waardoor er iemand profiteerde van mijn slipstream. De derde race ging heel goed totdat Shwartzman me raakte. Het was een race incident, maar daarmee ging wel een zekere vijfde plaats verloren”, blikte Verschoor terug.

opmeer spa.04
Opmeer had in de afsluitende race met een uitstekende start zelfs drie plaatsen gewonnen en lag al snel negende. De KTF-rijder profiteerde vervolgens van de schermutselingen voor zijn neus, boekte nog twee plaatsen winst en passeerde zo als zevende de finish. Omdat iemand die voor hem was geëindigd nog een tijdstraf kreeg opgelegd, werd Opmeer zelfs als zesde geklasseerd, zijn beste uitslag van dit seizoen en goed voor acht punten in het kampioenschap. Uiteraard was ook Opmeer meer dan tevreden met zijn scores op Spa. “We hadden een goede afstelling voor de auto. Vooral de openingsfase van mijn races waren sterk waardoor ik me direct in de top tien kon rijden. In race twee ging ik bij de start van 16 naar 14 en vervolgens met nog een paar inhaalacties naar plek tien. In de laatste race had ik ook een megastart en kon via een actie buitenom naar plek negen komen. Vervolgens werd dat door de twee uitvallers en de tijdstraf een zesde plek. Ik heb dit weekend mijn puntentotaal meer dan verdubbeld, dus dat voelt zeker heel goed.”

verschoor spa.01
Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.
opmeer spa.03

verschoor spa.05
opmeer spa.05