Download de KNAF app

Toch nog punten voor Timo van der Marel in Rally van Griekenland

Loutraki, 26 mei 2012 - Op de slotdag (voor de WRC Academy rijders) van de Acropolis Rally in Griekenland reed een verstandig koersende Timo van der Marel zich alsnog keurig in de punten, waardoor hij na twee evenementen de voorlopige vijfde plaats in het kampioenschap inneemt. Hoewel de KNAF Talent First rijder op meer had gehoopt berustte hij aan de finish en was hij toch nog tevreden met de zevende plaats in het klassement. "Het was een vreselijk zware rally, maar dat was voor iedereen hetzelfde natuurlijk. Maar door domme pech op de tweede dag konden wij geen rol van betekenis meer spelen in het eindklassement," aldus van der Marel aan de finish in Loutraki.

Timo van der Marel
Na de pech op de tweede dag toen een kapotte draagarm resulteerde in het losraken van de aandrijfas kon het Nederlandse WRC Academy duo Timo van der Marel/Erwin Berkhof niet anders dan rustig naar de finish rijden op de laatste dag. "We hadden een te grote achterstand om op pure snelheid nog een plaats winst te boeken, dus we moesten het hebben van de uitvallers om nog wat punten te scoren," wist de KNAF Talent First rijder aan de finish van de loodzware Acropolis Rally. "Deze rally was eigenlijk te zwaar voor onze Ford Fiesta en dat was te merken; niet minder dan vier van onze directe concurrenten vielen op de drie laatste proeven nog uit…," aldus Timo van der Marel. "Het was helaas een rally waar we niet al te veel konden leren op rijtechnisch gebied, maar de ervaring van de wellicht zwaarste rally van het WRC telt natuurlijk altijd mee in deze lastige tak van autosport. In het kader van de WRC Academy hadden we bovendien eerder deze week een lezing van Mikko Hirvonen en dat was zeker een leerzaam onderdeel deze week!"

Na de 12e proef moesten de WRC Academy deelnemers nog bij de officiële FIA benzinetankstop brandstof tanken voor de laatste proef en de verbindingsetappe naar de finish en daar bleek de vulpijp bij de auto van Van der Marel dichtgeknepen te zijn. Gelukkig wist Van der Marel zelf de pijp te 'bevrijden', waardoor de noodzakelijke brandstof kon worden getankt. "Met de zevende plaats in het WRC Academy klassement zijn we toch nog wel tevreden, er had misschien wel een vierde plaats ingezeten als we op de tweede dag geen pech hadden gehad, maar dat verschil is niet zo groot. Ik heb mijn zinnen nu gezet op de Rally van Finland (begin augustus), waar we vorig jaar ons beste resultaat tot nu toe in de WRC Academy behaalden (3e plaats)." In Griekenland ging de zege in de WRC Academy naar de Britse rallyrijder Elfyn Evans, met zijn landgenoot Alastair Fisher op de tweede plaats. De Australiër Brendan Reeves werd derde.

Rally van Griekenland
Achtvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb verdedigde op de derde dag van de WRC Rally van Griekenland met succes zijn leidende positie. Met zijn Citroën DS3 WRC heeft de ongenaakbare Fransman met nog 5 klassementsproeven op zondag te gaan een voorsprong van slechts 10,2 seconden op de Noor Petter Solberg (Ford).