Download de KNAF app

Timo van der Marel: tweede plaats met DMack-Nissan 350Z in Sulingen

Sulingen, 6 mei 2012 - Nadat Timo van der Marel en Rebecca Smart in maart de Tank S Rally op hun naam zetten, togen ze afgelopen weekend naar Duitsland voor de tweede ronde van de Nissan 305Z Challenge: de Rallye Sulingerland.Helaas moest de equipe door een verkeerde bandenkeuze en tijdstraf genoegen nemen met de tweede plaats, wel behouden ze de leiding in de Nissan 350Z Challenge. Een wederom sterk rijdende Kevin Kooijman ging met navigator Hans van Goor met de winst aan de haal. Van der Marel en Smart kijken terug op een fantastische rally, met uitdagende proeven en een felle strijd om snelste tijden.

Met startnummer 32 op de portieren van de DMack-Nissan 350Z stonden Van der Marel en Smart zaterdagochtend 5 mei aan de start van de eerste klassementsproef van de Rallye Sulingerland. Ze reden vanaf de eerste meter met het mes tussen de tanden. Helaas hadden ze de verkeerde banden gekozen voor de eerste twee proeven en schoten ze bovendien op de eerste proef door bij een chicane. "We verremden ons en konden de chicane niet meer halen. De organisatie besloot helaas om dit te beschouwen als doelbewust afsnijden en gaf ons een halve minuut tijdstraf. Ontzettend jammer. Dat was een behoorlijk slecht begin van de wedstrijd," blikt Timo van der Marel terug.

Proef drie werd geannuleerd door een crash van Dennis Kuipers. "We wensen vanaf deze plek zowel Dennis als navigator Kees Hagman enorm veel sterkte toe bij hun herstel," aldus Timo. Op proef vier en vijf pakte Van der Marel 'scratches' en vervolgens begon het stuivertje wisselen met de equipe Kooijman/Van Goor. Op proef zes en zeven was het Kooijman die de snelste tijd noteerde, Van der Marel was het snelst op de proeven 8, 10, 12, 13 en 14 en Kooijman zette proef 9, 11 en 15 weer op zijn naam. Uiteindelijk was het Kevin Kooijman die met zijn navigator Hans van Goor welverdiend met de zege aan de haal ging. Door zijn overwinning in Emmeloord en het uitvallen van Theo van den Berg in Sulingen verstevigt Van der Marel zijn leiding in het tussenklassement van de Nissan 350Z Challenge.

Van der Marel tot slot: "We hebben genoten van het weekend en hebben de DMack banden weer aan een verdere test kunnen onderwerpen. Wel viel het mij op dat er veel verschillen tussen de Nissans 350Z zijn. We rijden in een zeer competitieve cup met aansprekende namen. Dan is het toch jammer dat geen enkele Nissan echt hetzelfde is. Wellicht is daar reglementair nog wat aan te doen."

Mits ze het benodigde budget bijeen krijgen, staan Van der Marel en Smart 1 en 2 juni aan de start van de derde ronde van de Nissan 350Z Challenge: de ELE Rally rondom Helmond.

Uitslag 2de ronde Nissan 350Z Challenge - Rallye Sulingerland, 5 mei 2012
Kooijman/Van Goor
Van der Marel/Smart, op 48,6 sec
Garvelink/Van Gerwen, op 3 min 03,0 sec
Walraven/Alferink, op 4 min 13,9 sec
Klippel/Klippel, op 7 min 33,8 sec
Heijstek/Bouman, op 15 min 05,6 sec
Toprek/Koeten, op 24 min16.8 sec

Niet gefinisht: Theo van den Berg/Dennis Goossens, Antoine Biesheuvel/ Astrid de Geus, Anton van Limpt/Hans van Limpt

Niet gestart: Jur van Ruiten

Tussenstand Nissan 350Z Challenge

1. Van der Marel/Smart 55 punten; 2. Kooijman/Van Goor 51; 3. Garvelink/Van Gerwen 33; 4. Van den Berg/Goossens 25; 5. Walraven/Walraven en Van Ruiten/Koeten, beiden 18; 7. Klippel/Klippel en Biesheuvel/De Geus, beiden 16; 9. Van Limpt/Van Limpt en Heijstek, beiden 14; 11. Toprek, 12.

timo van der marel - rallye sulingerland mei 2012 500x750