Download de KNAF app

Timo van der Marel rukt op in WRC Rally van Wales !

Wales, vrijdag 11 november. Regen, mist en modder, dat was het verhaal van de tweede dag van de Wales Rally-GB, hoewel de rally vanochtend nog met droog weer startte. Ook vandaag was er in het WRC weer volop drama, met het uitvallen van titelpretendent Mikko Hirvonen (Ford). Daardoor lijkt de achtste wereldtitel voor Sébastien Loeb (Citroën DS3) nog slechts een formaliteit.

In de WRC Academy was het vandaag een uitstekende dag voor KNAF Talent First rijder Timo van der Marel. Na zijn pech op de eerste dag revancheerde Van der Marel zich vandaag met zijn navigator Erwin Berkhof. Door constante tijden in de top 6 te rijden klom het duo op in de richting van de top-10. Peter van Merksteijn junior (Citroën DS3) raakte op de 5e klassementsproef van de weg en moest de WRC strijd staken. Dennis Kuipers (Ford Fiesta RS) staat 10e in het totaalklassement en Kevin Abbring maakte opnieuw een zeer sterke indruk: met de door Volkswagen Motorsport ingeschreven Skoda Fabia S2000 klom hij op naar de 15e plaats.

Aan de finish van elfde klassementsproef klonk er een gejuich rond het WRC Academy team van Timo van der Marel en Erwin Berkhof: een derde tijd op de 21,28 km lange proef Dyfnant was een bekroning van een sterke tweede dag in de Wales Rally-GB. "Geweldig toch," zei een blije Van der Marel. "De ene dag weet je niet waar je het zoeken moet van ellende na domme pech en nu staan we hier gewoon aan het einde van de tweede dag met een toptijd aan de finish." Na een foutloos gereden dag met 8 klassementsproeven wist Van der Marel dat er toch nog een verrassing mogelijk is: "Gisteravond stonden we 16e in het WRC Academy klassement en nu al 11e en als je kijkt naar de teams voor ons dan mogen we zaterdag op onze slotdag met 6 pittige proeven nog zeker een flink aantal plaatsen 'omhoog' kijken." Het was vooral 's middags lastig: "Ja met mist, regen en modder weet je weer waarom de proeven in Wales berucht zijn, maar Erwin had weer geen moeite om mij met perfecte pace notes over de proeven te loodsen," wist Van der Marel voordat hij aan de ruim 200 km lange verbindingsetappe naar Cardiff begon.

De spanning voor de strijd om de wereldtitel lijkt met het uitvallen van Mikko Hirvonen voorbij, maar dat maakt de strijd om de eindoverwinning in de Wales Rally-GB er niet minder spannend om. In het WRC klassement staat na de tweede dag Sébastien Loeb met zijn Citroen DS3 nipt aan de leiding, met slechts 1,1 seconde voorsprong op Ford-coureur Jari-Matti Latvala. Op de derde plaats staat de verrassende Noor Mads Østberg (Ford Fiesta RS). Voor de WRC rijders zijn er nog twee dagen te gaan tot aan de finish, terwijl voor de WRC Academy teams zaterdagavond de finishvlag valt. KNAF Talent First rijders Dennis Kuipers en Kevin Abbring laten ondertussen zien dat de Nederlandse rallyrijders met de besten mee kunnen komen! Dat belooft nog wat voor de komende jaren!

timo van der marel dag 2 wales 111111 500x333