Download de KNAF app

Timo van der Marel goed van start in WRC Finland

Mikko Hirvonen moest zijn hoop op een tweede zege in zijn thuisrally al laten varen toen hij op de allereerste klassementsproef in onzachte aanraking kwam met een boom! En ook in de WRC Academy - de opleidingsklasse voor jonge talentvolle rallyrijders - bleef niet iedereen van pech verschoond. Een van de Ford Fiesta's ging over de kop en twee anderen hadden een lekke band. Maar Van der Marel/Berkhof gingen goed van start. "Super - wat een prachtige rally is dit. En dan moet het mooiste nog komen," was de eerste reactie van Timo van der Marel donderdagavond laat vanuit het Service Park in Jyväskylä. "We hadden een duidelijke strategie om niet te hard van stapel te lopen en dat pakte goed uit. We staan nu achtste ondanks een klein uitstapje op de tweede proef, waardoor we bijna 20 seconden verspeelden," aldus de tevreden KNAF Talent First rijder.

KNAF Talent First rijder Timo van de Marel geeft de Ford Fiesta R2 de sporen in Finland.

finland timo van der marel 110728 546x364

De 170 pk sterke Ford Fiesta R2 voelde zich in de handen van Van der Marel uitstekend op zijn plek op de supersnelle klassementsproeven. "De proeven met de echte 'jumps' moeten nog komen, maar dit was al een bijzondere ervaring" wist ook navigator Erwin Berkhof. Door hun achtste plaats in de WRC Academy start de Nederlandse equipe morgen (vrijdag) in de eerste groep. De Academy rijders zijn in twee groepen verdeeld, omdat er bij de zogenaamde 'remote service' in Lahti bij M-Sport niet voldoende capaciteit is om alle Academy teams in een keer te servicen. "Daardoor starten we nu wat meer naar voren en dat vind ik wel fijn," aldus Van der Marel, die zich verheugt op de dagen die nog komen gaan!

Na de eerste dag met drie proeven gaat regerend wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën DS3) aan de leiding, op de voet gevolgd door zijn teamgenoot Sébastien Ogier. KNAF Talent First rijder Dennis Kuipers moet voorlopig genoegen nemen met de 16e plaats, maar weet als geen ander dat de rally morgen pas echt gaat beginnen, met niet minder dan 8 klassementsproeven over een lengte van bijna 135 km.