Download de KNAF app

Timo van der Marel: domme pech op verbindingsetappe resulteert in desillusie

Donderdagmiddag ging in Llandudno de Rally van Wales van start voor de laatste ronde van het wereldkampioenschap rally's. Voor vandaag stonden er 2 korte asfaltproeven en 1 langere gravelproef op het programma en de rally was nog maar nauwelijks begonnen of het eerste 'slachtoffer' viel al te noteren: WRC-rijder Sébastien Ogier vloog al na 1,6 km op de eerste proef met zijn Citroën DS3 van de weg en kon zijn weg niet meer vervolgen. En even later was het helaas KNAF Talent First rijder Timo van der Marel die op de verbindingsetappe van de tweede naar de derde proef plotseling zijn Ford Fiesta aan de kant van de weg moest zetten, waarschijnlijk met een kapotte V-snaar !

Weliswaar mag Van der Marel vrijdag weer herstarten en mist hij dus slechts een proef waar hij 10 minuten straftijd opliep, maar de kansen op een goede eindklassering lijken al vervlogen. De andere drie Nederlandse deelnemers deden het beter. Peter van Merksteijn junior (Citroën DS3) staat na de eerste dag 18e en Dennis Kuipers (Ford Fiesta RS) 13e. En KNAF Talent First rijder Kevin Abbring maakte een sterke indruk: hij was snel onderweg met de door Volkswagen Motorsport ingeschreven Skoda Fabia S2000 en staat 17e, na een geweldige 6e tijd op de tweede proef van de rally.

timo van de marel dag 1 wales 111110 500x333

"Wat een teleurstelling!" Dat was de eerste reactie van Timo van der Marel vanavond zijn auto langs de kant zette. "Dit is gewoon domme pech, waar wij niets aan konden doen. En onze start was volgens plan, hoewel wij in het nadeel waren doordat we laat op de eerste twee proeven reden waardoor wij meer last hadden van de invallende duisternis dan onze concurrenten," wist Van der Marel. Op de eerste proef realiseerde het duo Van der Marel/Berkhof met hun WRC Academy Ford Fiesta de 10e tijd en op de volgende doorkomst klokten zij de 9e tijd. "NU hebben we geen druk meer en wil ik gewoon nog twee goede dagen rijden en ervaring opdoen voor volgend jaar!"

WRC Rally Wales-GB

In het WRC klassement staat na de eerste dag en drie proeven Sébastien Loeb met zijn Citroen DS3 gewoon aan de leiding, met zijn grote concurrent in de titelstrijd Mikko Hirvonen (Ford Fiesta) op slechts 0,7 seconde op de tweede plaats. Hirvonen's teamgenoot Jari-Matti Latvala staat derde, terwijl Loeb dus zijn teamgenoot Ogier dus al moet missen en het alleen moet zien te klaren op jacht naar zijn achtste wereldtitel.