Download de KNAF app

Timo van der Marel 8e in Italie, maar desillusie door motorpech

Want het merendeel van de 18 Ford Fiesta R2 rallywagens vonden hun Waterloo op de vierde klassementsproef, de 19,6 km lange proef Monte Grighini Sud. Helaas was onder hen ook KNAF Talent First rijder Timo van der Marel, die de rally uitstekend was begonnen met een achtste en twee derde plaatsen op de eerst drie proeven van de dag.

timo van der marel - 2011 wrc academy 400x600

Timo van der Marel staat helaas in Italië al na vier proeven werkeloos langs de kant, maar hoopt de tweede dag nog in actie te kunnen komen.
"We begonnen de eerste proef rustig aan en waren toch al blij verrast met die achtste plaats," vertelt een enthousiaste Timo van der Marel vanavond. 'Daarna besloten Erwin en ik toch iets aanvallender te rijden en dat werd meteen beloond met twee derde plaatsen en daarmee hebben we laten zien dat we ondanks onze ervaringsachterstand op gravel toch met de snelsten mee kunnen komen!" Op de vierde proef ging het na zo'n 8 km mis: "De motor ging kapot en ik denk dat het komt door een kapotte oliekoeler; wellicht dat we die hebben beschadigd op een van de stenen in een van de ruige bochten van het parcours," aldus Van der Marel. "Maar we stonden niet alleen, in de bocht waar we de auto stil zetten strandden nog vier andere Academy deelnemers en iets verderop nog eens vijf…." Vanavond zal pas duidelijk worden of het team van Ford (M-Sport) voldoende onderdelen bij zich heeft om alle gestrande teams morgen weer aan de start te krijgen voor de tweede dag - er is voorzien dat deze deelnemers dan van het zogenaamde SuperRally reglement gebruik kunnen maken. Van der Marel/Berkhof staan nu als 8e geklasseerd in de Academy en zouden graag op zaterdag nog mee willen doen om ervaring op te doen en punten te scoren voor het WRC Academy klassement.