Download de KNAF app

Ten Voorde vierde tijdens Gamma Racing Day 2013

Assen, 5 augustus 2013 - Het pas 16-jarige KTF-autorensporttalent Larry ten Voorde heeft op het TT Circuit Assen voor het oog van ruim 80.000 toeschouwers een keurige vierde plaats behaald in de Formule Renault 1.6 NEC Junior. De KNAF Talent First-coureur reed in pas zijn tweede raceweekend constant snelle rondetijden en zag zijn sterke optreden bijna met een podium beloond. In de eerste wedstrijd op zaterdag was Ten Voorde na een fraaie inhaalrace al als zesde gefinisht. Het eveneens 16-jarige KTF-talent Joël Affolter legde in beide wedstrijden beslag op een achtste plaats.

Het tweede raceweekend van de Formule Renault 1.6 NEC Junior, de nieuwe opstapklasse voor jong formulewagentalent, werd verreden tijdens de met 80.000 toeschouwers weer druk bezochte Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen. Voor de twee 16-jarige KNAF Talent First autorensporttalenten Larry ten Voorde (Enschede) en Joël Affolter (Stompetoren) een nieuwe uitdaging in hun eerste circuitseizoen. Net als tijdens de Pinksterraces op Zandvoort zat Ten Voorde er in de kwalificatie met een derde plaats op slechts 0,1 seconde van de poleposition uitstekend bij. "In mijn laatste rondje speelde de versnellingsbak op, anders had er nog wel meer ingezeten", aldus Ten Voorde over zijn tijdtraining. Een slechte start wierp het KTF-talent in de eerste wedstrijd echter ver terug, maar met een fraaie inhaalrace wist Ten Voorde toch nog een zesde plaats uit het vuur te slepen. In race twee mocht Ten Voorde op basis van zijn goede kwalificatie zelfs vanaf de eerste startrij beginnen, moest in de eerste ronden een paar posities prijsgeven, maar eindigde met een vierde plaats maar net buiten het podium. "Ik moet aan mijn start en eerste rondjes werken, want daar is de top drie sneller. Ik rijd mijn beste ronden pas in de slotfase van de race. Over het geheel genomen ben ik wel tevreden, al wil ik natuurlijk altijd meer", aldus het ambitieuze KTF-talent na zijn tweede raceweekend.

ten voorde assen 20130804

Larry ten Voorde (nr. 5) in actie tijdens Gamma Racing Day.
Joël Affolter trainde in het competitieve veld van het Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap naar een negende tijd, om bij zijn eerste optreden voor Stuart Racing Team in beide races als achtste de finish te passeren. "Ik had vooraf niet kunnen testen en dan begin je met een enorme achterstand. Iedere sessie ging echter sneller, ik heb veel vooruitgang geboekt en ontzettend veel geleerd. Dat was voor dit weekend het belangrijkste. Uiteraard wil je hoger komen dan plek acht, maar meer zat er nu nog even niet in", aldus Affolter.

affolter assen 1 20130804 500x325

Joël Affolter debuteerde voor Stuart Racing op het TT Circuit van Assen.
Vincent van der Valk, KNAF Talent First-bondscoach voor de autorensport: "Larry kent zijn taken uitstekend, is ontzettend gefocust op het racen en is daar goed mee bezig. Hij heeft beide races flink moeten knokken en is ook gefinisht, dat is goed. Bij Joël ben ik blij dat hij zijn kans gegrepen heeft om zich verder te ontwikkelen en dat Stuart Racing hem die kans gegeven heeft."